Aday listeleri için bir teklif

Seçim öncesi en önemli dönemeç de aşılıyor. Şunun şurasında birkaç gün kaldı. Heyecan bitiyor. Siyasi parti genel merkezleri pazartesi günü 17:00’ye kadar milletvekili aday listelerini Yüksek...

Seçim öncesi en önemli dönemeç de aşılıyor. Şunun şurasında birkaç gün kaldı. Heyecan bitiyor. Siyasi parti genel merkezleri pazartesi günü 17:00’ye kadar milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na verecekler. 

Liste önemli. Çünkü, siyasi partilerin vitrini olacak. Belki Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerde pek fazla etki yapmayacak, ama pek çok ilde seçimin kaderini belirleyecek sonuçlar doğurabilecek. O yüzden de kılı kırk yaran hesaplar yapılıyor. 

Öncelikle, sevilen ve halkta karşılığı olan isimlerin belirlenmesi gerekiyor. Tabii bu yapılırken aday-parti bağının gözetilmesi olmazsa olmazlardan! Ayrıca, bölgesel dengelerin de dikkate alınması gerekiyor. Yetmez, bir de kampanya boyunca saniyeleri bile değerlendirecek ve kapı kapı gezecek isimlerin seçilmesi şart. 

En önemlisi de… 

Siyasi partiler, bir seçim dönemi boyunca denenmiş ama olmamış, yıpranmış ve yorulmuş isimleri de

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar