Açıkla Kemal Bey, Açıkla

Yıl 2015. Türkiye çok sıkıntılı günler geçirdi. Doğu ve Güneydoğu'da hendekler kazıldı, büyük bir kalkışma hareketi başlatıldı. Terör örgütleri şehirlere indi...

Yıl 2015. Türkiye çok sıkıntılı günler geçirdi. Doğu ve Güneydoğu'da hendekler kazıldı, büyük bir kalkışma hareketi başlatıldı. Terör örgütleri şehirlere indi, çok kan döküldü.

Peki, neydi bu hendek kalkışmasının amacı?

O günlerde Diyarbakır'da 'Demokratik Toplum Kongresi' toplandı. Gündeminde de 'Öz yönetim' vardı. O kalkışmanın ne olduğu ve ne anlama geldiği kendileri tarafından açıklandı. Kürsüye çıkan HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Gelecek yüzyılda Kürdistan'ın statüsü olacak. Belki federal devlet, belki bağımsız devlet olacak' dedi.

DTK Eş Başkanı Selma Irmak da başka çareleri kalmadığı için hendek yoluna başvurduklarını söyledi. 'Kürtler artık statüsüz yaşamak istemiyor' diye bağırıp çağırdı. Diğer Eş Başkan Hatip Dicle ise tehditler savurdu. Olayların ve çatışmaların, Türkiye'nin metropollerine yayılacağını söyledi.

Bu kadarla kalmadı. Selahattin Demirtaş, Özgür Politika Dergisi'nin sorularını cevaplandırırken, 'Kürt sorununun b

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar