ABD'den korkunç itiraf

Bakmayın kenarda köşede kaldığına, üzerinde pek durulmadığına. Son yılların en büyük itirafıdır bu. Hem de en tepe noktadan gelen, yalanlanması mümkün olmayan oldukça önemli bir...

Bakmayın kenarda köşede kaldığına, üzerinde pek durulmadığına. Son yılların en büyük itirafıdır bu. Hem de en tepe noktadan gelen, yalanlanması mümkün olmayan oldukça önemli bir itiraf!

Gerçekler, ABD’nin yeni Başkanı Donald Trump’ın “teşekkür gezileri” sırasında ortaya çıktı. Trump, Ohio Eyaleti’nde son derece çarpıcı ifadeler kullandı. Bundan sonra Amerika’nın diğer ülkelerin rejimlerini hedef alacak politikalar izlemeyeceği konusunda garanti verdi:

-Rejimleri ve hükümetleri devirmeyeceğiz. Ortadoğu için harcanan 6 trilyon doları hatırlıyor musunuz? Amacımız istikrar, kaos değil. Çünkü, kendi ülkemizi ayağa kaldırmak istiyoruz.

Ne anlama geliyor bu sözler?..

Amerika’nın, geçmişte dünya üzerinde rejimleri ve hükümetleri devirdiğini, bu iş için trilyonlarca dolar harcayarak pek çok ülkeye kaos yaşattığını anlatıyor! Söyleyen de ABD’nin Yeni Başkanı.

Peki, bu itiraftan yola çıkarak, Türkiye’de yaşanan ve yüzlerce şehit vermemize yol açan 15 Temmuz Darbe Girişimini de aynı çerçevede değerlendirebilir miyiz?

Bence değerlendirebiliriz. ABD’nin 15 Temmuz günü ve sonrasında takındığı tavır, bugün sürdürdüğü politika ve en önemlisi de Fethullah Gülen denilen adamı halen koruyup kollaması zaten onu gösteriyor.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar