ABD ile savaşacak mıyız?

Türkiye’ye güvence üzerine güvence verdiler. YPG’nin, ABD silahlarını Türkiye’ye karşı kullanmasına müsaade etmeyeceklerini söylediler. Suriye’de bir terör koridoru oluşmasından yana...

Türkiye’ye güvence üzerine güvence verdiler. YPG’nin, ABD silahlarını Türkiye’ye karşı kullanmasına müsaade etmeyeceklerini söylediler. Suriye’de bir terör koridoru oluşmasından yana olmadıklarını ifade ettiler. Rakka’nın da DEAŞ’tan kurtarıldıktan sonra yerel güçlere bırakılacağını garanti ettiler.

Vesaire, vesaire…

Samimi oldukları söylenebilir mi?

Geçmiş tecrübelere bakılırsa zor.

Bunlara güvenilebilir mi, sözlerini tutacaklarının bir garantisi var mı?

Yok elbette.

Zaten biz de “tamam, eyvallah” demedik. “Size sonsuz güvenimiz var” türünden bir ifade kullanmadık. Tam tersine, yanlış yaptıklarını bütün dünyanın gözü önünde yüzlerine karşı söyledik.

Dahası da var. Dolaylı olarak güvensizliğimizi ortaya koyduk. Açık, net ve tartışma götürmez bir şekilde kararlılığımızı gösterdik:

-Vururuz…

Ne yapılabilirdi başka? Amerika’ya savaş mı ilan etseydik? Cumhurbaşkanı Erdoğan, “başkomutan” sıfatıyla “Ordu ilk hedefin Suriye’deki YPG ve ABD unsurları; ileri” mi deseydi?

Yapılacak olanlar yapıldı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun açıklamalarına bakılırsa, “hayır” demediler. “Olmaz, yapamazsınız” sözleriyle karşımıza dikilen olmadı. Bakan Çavuşoğlu’nun ifadesi ile ABDtarafından bu açıklamaya “olumsuz bir tepki” gelmedi.

Artık bekleyecek, görecek ve gelişmelere göre de tavır alacağız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.075 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar