ABD değil biz belirleyeceğiz

Biliyorsunuz, ABD Başkanı Barack Obama, Türkiye’ye ilk ziyaretini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül döneminde yapmıştı. Tavırları ve söyledikleri ile son derece olumlu bir hava estirmişti. Gül’e mealen...

Biliyorsunuz, ABD Başkanı Barack Obama, Türkiye’ye ilk ziyaretini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül döneminde yapmıştı. Tavırları ve söyledikleri ile son derece olumlu bir hava estirmişti.

Gül’e mealen şunları söylemişti:

-Bundan 50 yıl öncesine gidin. ABD’de siyahi ve Müslüman geçmişi olduğu iddia edilen bir ismin başkan olabileceği hiç düşünülebilir miydi?

Ardından eklemişti:

-O yüzden sizi en iyi ben anlayabilirim. Benim elimi güçlendirin ki, ben de ileride sizin elinizi güçlendireyim.

Yine hiç unutmuyorum. Obama, o ziyaret sırasında bir de şov yaptı. Kendisine sözde “Ermeni soykırımı” ile ilgili olarak sorulan bir soruya cevap vermek yerine, mikrofonu Türk tarafına uzattı.

Nasıl da mutlu olmuştu bizimkiler!..

Obama, uzun süre yere göğe sığdırılamadı. Bizim medyayı bir Obama sevdası sardı ki sormayın. Türk-ABD ilişkileri ile ilgili olarak uzun süre bahar rüzgârları estirildi.

Durum bu olunca, sokaktaki vatandaş bile Obama’dan büyük beklentiler içine girdi.

***

Obama artık gidiyor. Başkanlığı dönemindeki Türk-ABD ilişkilerine bakılırsa, tam bir hayal kırıklığı! Başlangıçta ne söylediyse tersi oldu. Uyguladığı politikalar, “Türkiye’nin elini güçlendireceğine” kendisi için “Biji Obama” sloganları atılmasına kadar gitti.

Geçmiş döneme şöyle bir bakalım:

ABD geçmişte Türkiye’deki terör örgütlerine destek verse de pek belli etmezdi. Obamayönetimi, bunu açıktan yaptı. Suriye’de PYD ve YPG ile ittifak içine girdi. Gözümüzün içine baka baka, onları silahla besledi.

Irak’ta kendi dillendiremediklerini, merkezi yönetimdeki kuklalarına söyletti. DAEŞ’le mücadele eden Başika Kampımızı hedef aldırdı.

Kim ne derse desin, kim aksini iddia ederse etsin, bir FETÖ gerçeği var. 15 Temmuz darbe girişiminin ardında ABD parmağının bulunduğu açık ve net. Bunun tersine Türkiye’yi kimse inandıramaz. Onca olan bitene, iki ülke arasındaki milletlerarası anlaşmalar ile Türkiye’nin gönderdiği bilgi ve belgelere rağmen, Fethullah Gülen denilen adamın ABD’de rahatça hareket etmesi, zaten bunu gösteriyor.

Amerika, son dönemde özellikle Irak konusunda “ezeli düşmanı” İran’la Türkiye’den daha yakın işbirliği yapıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.075 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar