6'lı Masa adayı

Uzun süredir konuşuyoruz, tartışıyoruz. Altılı Masa'nın (yedili olduğu da söylenebilir) adayı üzerinde kafa yoruyoruz. Erdoğan'ın karşısına çıkaracakları ismi bulmaya...

Uzun süredir konuşuyoruz, tartışıyoruz. Altılı Masa'nın (yedili olduğu da söylenebilir) adayı üzerinde kafa yoruyoruz. Erdoğan'ın karşısına çıkaracakları ismi bulmaya çalışıyoruz.

Oysa o isimden daha fazla kafa yormamız gerekenler var. Kılıçdaroğlu'nun da zaman zaman ortaya koyduğu kriterlere çok fazla takılmamak lazım. Onlar sadece süslü laflar. Çünkü Altılı Masa paydaşları içinden de, dışarıdan da o kriterlere uyacak isim bulmak imkânsız. En basitinden halkın yarısından fazlasının oyunu alacak; ardından da yüzde 1 bile oyu bulunmayan masa sakinlerine teslim olacak. Onlara danışacak, hepsinin onayı olmadan adım atmayacak.

İnsanın yaradılışına aykırı!

Üstelik yaşadık biz bunu. Kendisinin dahi aklında yokken, sırf Ecevit istedi diye Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne çıkan Ahmet Necdet Sezer bile böyle davranmadı. Veli nimeti olan Ecevit'e teslim olmadı. Tam tersini yaptı. Ecevit'e Anayasa Kitapçığı fırlattı.

Ecevit'in zorlaması ile seçilen ve arkas

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar