30 yıllık mesele

Zaman zaman Türk Silahlı Kuvvetleri adına açıklamalar yapılıyor. PKK Terör Örgütü’ne yönelik operasyonlar hakkında bilgiler veriliyor… “Örgütün cephaneliği...

Zaman zaman Türk Silahlı Kuvvetleri adına açıklamalar yapılıyor. PKK Terör Örgütü’ne yönelik operasyonlar hakkında bilgiler veriliyor…

“Örgütün cephaneliği vuruldu” deniliyor:

-Art arda çok sayıda patlama gerçekleşti.

“Nerede olmuş” diye bakıyorsunuz. Kuzey Irak’ta ya daSuriye’de falan değil. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sınırları içinde. Bizim topraklarımızda.

Bir başka açıklamada “örgüt kamplarından”bahsediliyor. Onlara yönelik hava harekatına ilişkin bilgiler paylaşılıyor. Onlar da Irak ya da Suriye’de değil. Mesela Çukurca’da veya Türkiye’nin başka bir bölgesinde.

İç acıtıcı, ama gerçek. Terör örgütleri, NATO’nun ikinci ve dünyanın önemli askeri gücü olanTürk Ordusu’nun yanından geçip, burnunun dibinde yuvalanmışlar.

Tam bir “ört ki ölem” durumu!

***

Bugünün, dünün meselesi değil bu. Tam 30 yıllık acı bir hikaye…

15 Ağustos 1984’te birkaç yüz kişiyle Siirt’in Eruh ve Hakkari’nin Şemdinli ilçeleri basıldı. 21:30 sıralarında bu iki ilçeye giren silahlı kişiler bir askerimizi öldürüp, 12 kişiyi yaraladı. Jandarma’ya ait ağır silahlarla birlikte bol miktarda mühimmat gasp etti. Ziraat Bankalarınasoyma girişimleri düzenlendi, personelin evlerine baskınlar yapıldı.

Abdullah Öcalan’ın emriyle gerçekleştirilen PKK’nın ilk silahlı başkaldırı hareketiydi bu. Sonra başkaları geldi.

Hemen bir Hükümet açıklaması yapıldı:

-Üç-beş çapulcu…

Daha sonra olaylara genellikle böyle yaklaşıldı. O “çapulcular” büyüdü, palazlandı ve bugünkü noktaya geldi.

***

Geçmişte çok vahim gelişmeler yaşanırken, bunların tamamı vatandaşın gözünden uzak tutuldu. “Dikkat tehlike büyüyor” diyenlerin de sürekli olarak sesleri kesilmeye çalışıldı.

Kimler mi yaptı bunu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.075 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar