CHP, İzmir ve İş Bankası

Yerel seçimler yaklaşıyor ve muhtemel aday isimleri de yavaş yavaş belli oluyor. Henüz açıklanmasalar bile öne çıkan bazı isimler var.  İzmir için “CHP’nin kalesi” denir. “Kimi aday...

Yerel seçimler yaklaşıyor ve muhtemel aday isimleri de yavaş yavaş belli oluyor. Henüz açıklanmasalar bile öne çıkan bazı isimler var. 

İzmir için “CHP’nin kalesi” denir. “Kimi aday gösterse kazanır” yorumları yapılır. Aziz Kocaoğlu’nun aday olmayacağını açıklamasının ardından, parti içinde pek çok ismin iştahını kabartan bir yer İzmir. 

Ancak, hevesleri kursaklarında kalacak gibi. Çünkü, Kemal Kılıçdaroğlu şimdiden bir isim belirlemişe benziyor. Kılıçdaroğlu’nun İzmir adaylığı için Rahmi Aşkın Türeli’yi düşündüğü belirtiliyor. Türeli, eski İzmir Milletvekili. Şu anda da İş Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulunuyor. 

Genel Başkandan torpilli yani! Kılıçdaroğlu, önce İş Bankası’nda Yönetim Kurulu Üyesi yaptı. Şimdi de TBMM’ye gelecek kanun değişikliğiyle İş Bankası elden gideceği için İzmir’e Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kaydırmayı planladığı yönünde bilgiler var. Fakat önünde Parti Meclisi engeli bulunuyor. 

Eski İzmir Milletvek

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.069 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 638 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar