Adalet Divanı “Türkiye haklı” dedi

Lahey’deki Uluslararası Adalet Divanı, bizim taraf olduğumuz bir davayı karara bağlamadı. Direkt olarak “Türkiye haklıdır” ifadesi içeren bir hükme varmadı. Ancak, ABD’nin İran’a...

Lahey’deki Uluslararası Adalet Divanı, bizim taraf olduğumuz bir davayı karara bağlamadı. Direkt olarak “Türkiye haklıdır” ifadesi içeren bir hükme varmadı. Ancak, ABD’nin İran’a uyguladığı ambargo konusunda karar verirken, dolaylı olarak Türkiye’nin haklılığı da ortaya koymuş oldu. 

Karar, kenarda-köşede küçücük bir haber olarak kaldı. Bazı yayın organları, haberi kullanmaya değer olarak görmedi bile. 

Karar şu: 

BM’nin en yüksek yargı organı olan Uluslararası Adalet Divanı, Washington tarafından İran’a uygulanan bazı yaptırımların askıya alınmasını hükme bağladı. 

Peki ne olacak şimdi? Tabii ki hiçbir şey olmayacak. Amerika, “astığım astık, kestiğim kestik” tavrını devam ettirecek. Divanın aldığı kararlar kesin olmasına ve temyiz başvurusu dahi yapılması mümkün bulunmamasına rağmen, kağıt üzerinde kalacak. Çünkü, Lahey Adalet Divanı’nın kararlarının uygulanmasını zorlayacak bir merci yok. 

ABD yine bildiğini okuyacak, hatta Adalet

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.075 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 839 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar