İş Bankası, Atatürk ve CHP’nin ayıbı 

Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu’nun, CHP’nin arka bahçesi olduğu dönemlerde bir sıkıntı yoktu. Problem normalleşmeden sonra başladı.  O gün bugündür İş Bankası’ndaki Atatürk...

Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu’nun, CHP’nin arka bahçesi olduğu dönemlerde bir sıkıntı yoktu. Problem normalleşmeden sonra başladı. 

O gün bugündür İş Bankası’ndaki Atatürk hisseleri tartışılıyor… 

Çünkü, Türkiye 1930’ların Türkiye’si, CHP de eski CHP değil. Kapandı, açıldı; defalarca tüzük değişikliği yaptı. Adı aynı kaldı, ama CHP baştan aşağı değişti. Atatürk’ün kurduğu parti ile bugünkü CHP’nin arasında dağlar kadar fark var. Ayrıca, Atatürk’ün vasiyeti de zaten 1980 darbesinin ardından delindi. Kenan Evren, CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerini hazineye devretti. Konu, mahkemelere düştü. 

Vasiyetname ortada: Mustafa Kemal Atatürk, İş Bankası’ndaki hisselerinden CHP’ye bir kuruş bırakmadı. CHP’yi sadece hisselerin denetimiyle görevlendirdi. Ancak, vasiyetname farklı yorumlandı ve CHP, İş Bankası’nın ortağı gibi değerlendirildi. Atatürk’ün ölümünün ardından, bankada bir adet yönetim kurulu üyeliği varken, bu sayı dörde kadar çıktı. 

Oy

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.075 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar