İnsanlık umurunda değil bunların 

Bütün dünyanın gözü, bir süredir İdlib’te. Terör bahanesiyle gölgelenmiş bir güç mücadelesi var Suriye’de.  ABD, İdlib’te etkisiz elaman. Çünkü, PKK’nın Suriye kolu...

Bütün dünyanın gözü, bir süredir İdlib’te. Terör bahanesiyle gölgelenmiş bir güç mücadelesi var Suriye’de. 

ABD, İdlib’te etkisiz elaman. Çünkü, PKK’nın Suriye kolu olan YPG terör örgütü ile iş tutuyor. Suriye’nin başka bölgelerinde konuşlanmış durumda. Ancak, “Ben de buradayım” diyerek, uzaktan atışlar yapıyor. 

Rusya, katil Esad Rejimi’nin arkasında. Rejimi kullanarak bölgedeki konumunu sağlamlaştırmaya ve gücünü pekiştirmeye çalışıyor. 

İran bölgesel bir güç. O da bir yandan kendisi için tehdit olarak gördüğü Suriye’deki ABD varlığı ile mücadele ederken, diğer taraftan bölgedeki etkinliğini artırmanın peşinde. 

İnsani bir kaygısı yok hiç birinin. Bu güne kadar olmadı da. 

Hep birlikte bir “terör” ve “terörist” söylemi tutturmuş gidiyorlar. Çünkü terörü, bütün dünya bir “insanlık suçu” olarak görüyor. Terörle mücadele konusunda küresel bir ittifak var. O yüzden, gerçek amaçlarını gizlemek için bu perdelemeyi kullanıyorlar. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar