Vurun da azıcık vicdanlı olun!

Alabildiğine sindirilmiş, öz güvenimizi yitirmiştik. Küçücük kazanımlarla mutlu oluyorduk, hasret kalmıştık başarıya… Kardak Krizi sırasında, dönemin Başbakanı Tansu...

Alabildiğine sindirilmiş, öz güvenimizi yitirmiştik. Küçücük kazanımlarla mutlu oluyorduk, hasret kalmıştık başarıya… 

Kardak Krizi sırasında, dönemin Başbakanı Tansu Çiller’in “O bayrak inecek, o asker gidecek” sözlerini hatırlayın! “İşte bu” demiştik. Dünyalar bizim olmuştu. O bayrak inip, o asker gittiğinde, mutluluktan havaya uçmuştuk. 

Çünkü… 

Sınırından içeri girerken, Yunanlıların bizi böcek gibi ilaçladığı yıllardı 1990’lar. Gururumuzla oynayıp aşağılarlardı bizi. Bizzat yaşadım ben bunları. 

İşte o günlerden bu günlere geldik. Dün, Zeytin Dalı Operasyonu çerçevesinde Raco’ya girdik. Yıllardır büyük tahkimatın yapıldığı bir yer orası. İçinde de batının üzerine oynadığı, büyük ümit bağlayıp ciddi destekler verdiği PYD-PKK’lılar bulunuyordu. 

Bir günde düştü. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar