ABD’ye “sen kimsin” diyeceğiz

Başından beri söylüyorum. Üzerine basa basa hep aynı noktaya dikkati çekmeye çalışıyorum. Ortaya çıkan gelişme için de “küresel eşkıyalık” ifadesini kullanıyorum. 1)Amerika...

Başından beri söylüyorum. Üzerine basa basa hep aynı noktaya dikkati çekmeye çalışıyorum. Ortaya çıkan gelişme için de “küresel eşkıyalık” ifadesini kullanıyorum. 

1)Amerika, kendi başına ve kendi menfaatleri doğrultusunda aldığı bir kararı Türkiye’ye dayatamaz. 2)Türk vatandaşlarını Türkiye’deki faaliyetlerinden dolayı yargılayamaz. 3)Böyle bir durum, Türkiye’nin egemenlik haklarına açık bir saldırıdır. 

Çünkü… 

Amerika, dünyanın kural koyucusu ve efendisi değildir. Türkiye ya da başka bir ülkeye eyaleti gibi davranamaz. Kendi kurallarını dayatamaz, baskı yapamaz. 

“Sarraf Davası” diye başlayan, daha sonra Türkiye’ye yönelik bir saldırıya dönüşen gelişmelere böyle bakmak lazım. 

Oluşturulan mahkemedeki hâkim ve savcıların Türkiye karşıtı olması, FETÖ ile işbirliği yapılması, FETÖ’ye yakın isimlerin “bilirkişi” olarak seçilmesi gibi gelişmelerin tamamı ayrıntı. Bunları bırakıp, öze yönelmeliyiz. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.075 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 839 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar