ABD’nin gizli odaları 

Amerika, sonunda “Erdoğan haklı” dedi. Bunu da Dışişleri Bakan Yardımcısı Philip Gordon herkese ilan etti. Gordon, Financial Times’a yazdığı makalede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Artık eski...

Amerika, sonunda “Erdoğan haklı” dedi. Bunu da Dışişleri Bakan Yardımcısı Philip Gordon herkese ilan etti. Gordon, Financial Times’a yazdığı makalede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Artık eski Türkiye yok, bu yeni Türkiye” sözlerine dikkati çekip, şu ifadeyi kullandı: 

“Erdoğan haklı ve ABD’nin artık böyle davranması gerekiyor.” 

Altında tehditkâr bir üslup olsa da bir gerçeğin kabulüdür bu. Türkiye, eski Türkiye değildir. Bizdeki malum çevreler görmemekte dirense de ABD durumun farkında. Dışişleri Bakan Yardımcıları, Financial Times’taki yazısında aynen şöyle diyor: 

“Artık, Türkiye’yi yakın ve güvenilir bir müttefik olarak değil, kendi değerleri ve öncelikleri olan bir Ortadoğu ülkesi olarak görme zamanı geldi.” 

“Ortadoğu ülkesi” ifadesine takılıp kalmazsak eğer, güzel bir tespit bu. Evet, Türkiye’nin değerleri ve kendi öncelikleri var. Son dönemde bunları korumak için de ciddi bir çaba gösteriyor. 

Gerilimin ana kaynağı bu! Türkiye,

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.075 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar