Pabucumun solcuları 

Ne yalan söyleyeyim, Conilere “Go home” dedikleri, 6. Filo’yu “denize döktüklerini” ballandıra ballandıra anlattıkları, “Bağımsız Türkiye” diye slogan attıkları günleri...

Ne yalan söyleyeyim, Conilere “Go home” dedikleri, 6. Filo’yu “denize döktüklerini” ballandıra ballandıra anlattıkları, “Bağımsız Türkiye” diye slogan attıkları günleri özlüyorum. Gerçi o zaman da Sovyet güdümünde ve dümen suyundaydılar, ama olsun. Hiç olmazsa bugünkü kadar komik duruma düşmüyorlardı. 

Sovyetler Birliği dağıldı, bunlar kıblelerini kaybettiler. Adeta sudan çıkmış balığa döndüler. Ne yapacaklarını şaşırdılar. Evrildiler, çevrildiler, savruldular, sonunda kendilerine yeni bir merkez buldular. 

Yüzlerini batıya döndüler. Moskova yerine Washington’ın, Londra’nın, Berlin’in peşine takıldılar. 

Solla, solculukla, solun evrensel değerleri ile hiçbir ilgileri kalmadı. Emperyalizmin sözcülüğüne soyundular. Şimdilerde bunu da millete “solculuk” olarak yutturmaya çalışıyorlar. 

Pabucumun Solcuları bunlar! 

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.075 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 839 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar