2013’te olsaydı, darbe gerçekleşmişti

Devleti büyük ölçüde ele geçirmişlerdi. Valilerin çoğu, illerdeki başsavcıların neredeyse tamamı, kritik görevdeki hakimlerin hepsi, polis teşkilatı ve cezaevlerinin yönetimleri bile ellerindeydi. Fethullah...

Devleti büyük ölçüde ele geçirmişlerdi. Valilerin çoğu, illerdeki başsavcıların neredeyse tamamı, kritik görevdeki hakimlerin hepsi, polis teşkilatı ve cezaevlerinin yönetimleri bile ellerindeydi.

Fethullah Gülen’in yıllar önce gösterdiği hedefe ulaşılmıştı:

-Dünyayı sırtınıza alıp taşıyabileceğiniz ana kadar, kuvvet elinizde olana kadar, Türkiye’deki güç ve kuvveti cephenize çekeceğiniz ana kadar, her adım erken sayılır.

Bitmişti operasyon, artık adım atacak noktaya gelmişlerdi. 17 ve 25 Aralık’ta ilk darbe için düğmeye bastı Fethullah Gülen. Kendisine çok güveniyordu, o yüzden askeri kullanmadı. “Hukuk maskeli”bir darbe gerçekleştirdi.

Olmadı, Erdoğan’ın göstereceği dirayet ve güçlü direnci hesap edemedi, planını uygulayamadı.

Eğer o gün askeri darbeye girişseydi, muhtemelen başarmıştı. Çünkü, devletin kılcal damarlarına kadar sızmış, dünyayı olmasa da Türkiye’yi sırtına alıp taşıyabileceği bir gücü yakalamıştı. Üstelik, devlet de hazırlıksızdı. Gülen, o dönemde askeri darbe emrini verseydi, her şey çok farklı olabilirdi. Türkiye’nin geleceğini karartabilirdi. Allah korudu.

***

Basından takip etmişsinizdir. Silivri’de adeta bir adliye inşa edildi. Türkiye’nin en büyük duruşma salonu yapıldı. 2013 Yılı’nda kullanıma hazır hale getirildi.

Oradaki bina içinde 4 adet büyük duruşma salonu var. En büyük olanı, aynı anda 450 kişiyi yargılayabilecek kapasiteye sahip. Yapılacak duruşmaları, yüzlerce gazeteci ve yüzlerce izleyici takip edebilir.

Bitmedi, mahkeme kalemleri, hakim odaları ve özel nezarethaneleri var, o binanın. Sosyal tesisler de göz önüne alındığında, yargılamayı yapacak hakimlerin aylarca oradan çıkmalarına gerek yok. Her türlü ayrıntı düşünülmüş.

En önemlisi ise, inşa edildiğinde Türkiye’de böyle bir salona ihtiyaç söz konusu değildi.

O bina, Gülen’in gerçekleştireceği darbe için yapıldı. 17-25 Aralık darbeleri başarılı olsaydı,Erdoğan o salonda yargılanacaktı. 15 Temmuz’da sağ ele geçirilseydi, Hükümet üyeleri ile birlikte yine orada kurulacak Gülen Mahkemesi’nin karşısına çıkarılacaktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.075 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar