Türkiye’ye ABD şakası

Pentagon Sözcüsü Peter Cook, kameraların karşısına geçip, soruları cevaplandırdı. Amerika’nın, Suriye’de Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen El Baboperasyonuna...

Pentagon Sözcüsü Peter Cook, kameraların karşısına geçip, soruları cevaplandırdı. Amerika’nın, Suriye’de Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen El Baboperasyonuna destek vermediği eleştirileri üzerine, şaka gibi bir cevap verdi:

-Biz geçen hafta, Türkiye’ye destek için uçuş yaptık.

“Uçuş yapmak” ne demek?..

Anladınız mı siz bu cevaptan herhangi bir şey?

İsterseniz devamını da yazalım. Cook, bu “uçuş yapmanın” nasıl bir şey olduğunu, ne anlama geldiğini de izah etmiş:

-Anladığıma göre, bazı Türk güçleri ateş altında kaldığında, hava desteği için çağrı geldi ve o zaman koalisyon tarafından uçuşlar yapıldı.

Ciddiyete bakın...

Cook, şaka mı yapmış, dolaylı olarak küfür mü etmiş belli değil!

Kendisi açıkça söylüyor, Türk güçlerinin saldırı altında olduğundan ve kendilerine yardım çağrısı yapıldığından bahsediyor. Sonra da ABD uçaklarının saldırıyı gerçekleştiren DEAŞgüçlerini vurmak yerine şov yaptığını anlatıyor. Evet “şov” kelimesini bilerek ve seçerek kullanıyorum. Tek mermi atmadan uçup, piste geri dönmenin adı, olsa olsa şovdur. Hem de gözümüzün içine baka baka ve alay edercesine yapılan bir şov!

Pentagon Sözcüsü’nün yaptığı bu açıklama o kadar önemli ki! O derece ciddi anlamlarla yüklü ki! Aslında son dönemin bir özeti gibi!

Açıkça ortada ki, bize destek vermek istemiyorlar. O yüzden Silahlı Kuvvetlerimiz, El Bab’ı kuşattıktan sonra sırra kadem bastılar. DEAŞ’a karşı tek bir mermi atmadılar. “Müttefiklik”kavramı, ABD tarafından uzun süredir rafa kaldırılmış durumda. Ayıp olmasa, ellerinden gelse, DEAŞ’ten koordinat alıp, bizi vuracaklar.

Durum maalesef bu! Türkiye, durup dururken Rusya ile yakınlaşmış değil!

***

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün Anadolu Ajansı’nın Editör Masası’ndaydı. Kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı.

Açıklamaları da gösterdi ki, Amerika ile çok ciddi bir güven bunalımı yaşıyoruz. Çavuşoğlu, Suriye’de ABD’nin öncülük ettiği hiçbir uzlaşma ve anlaşmanın hayata geçirilemediğinin altını çizdi. Hatta ABD’yi İran’la aynı kefeye koydu. Tahran’ın da Washington benzeri yaklaşımlar sergilediğine işaret etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar