Yassıada Komutanı anlatıyor

Sevgili okurlarım, yarın 27 Mayıs. Cumhuriyet döneminde 1960 yılında yaşanan ilk darbenin 59. yıl dönümü. Bu darbede İstanbul yakınlarındaki Yassıada’nın çok özel bir yeri vardır...

Demokrat Parti’nin bütün üst düzey yetkilileri tutuklanmış ve bu adada yargılanmıştı.
Yüksek Adalet Divanı tarafından yapılan ve aylar süren yargılamalarda bazı idam ve hapis cezaları verildi.
Başta Cumhurbaşkanı Celal Bayar olmak üzere Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan da idam cezası alanlar arasındaydı.
Yassıada yargılamaları konusunda bugüne kadar çok şeyler yazıldı ve söylendi… Ama bir numaralı hedefte Yassıada Komutanı Albay Tarık Güryay vardı. Çok sert ve acımasız bir adamdı. Sonraki günlerde kendisine “Allahsız gardiyan, zindancı” gibi isimler takıldı. Tutuklu olan eski devlet yöneticilerine çok sert davranırdı.
Yarın 27 Mayıs’ın yıl dönümü. Medyada yer alan haberlere göre, orada yıllardır boş duran Yassıada’da şimdi yeni binalar ve tesisler yapılmış, turistik bir tesis olarak Recep Tayyip Bey tarafından yarın hizmete açılacakmış.

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk’ün Türk’e propagandası! 01 Aralık 2023 | 214 Okunma Geçmişten günümüze banker piyasası 30 Kasım 2023 | 226 Okunma Varoş bankerlerinden yüksek sosyeteye 29 Kasım 2023 | 420 Okunma Kendim ettim kendim buldum... 28 Kasım 2023 | 566 Okunma Suudiler işi kotarmış bile!.. Kanarya ve Cimbom nerede? 25 Kasım 2023 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar