Rezalet sürüp gidiyor

Sevgili okurlarım, günlerden 2 Ekim 2018… Suudi Arabistan uyruklu muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı’ya aynı ülkenin İstanbul Başkonsolosluğunda (evlenme işlemleri için) randevu verdiler. Randevu saatinden önceki...

Sevgili okurlarım, günlerden 2 Ekim 2018… Suudi Arabistan uyruklu muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı’ya aynı ülkenin İstanbul Başkonsolosluğunda (evlenme işlemleri için) randevu verdiler.
Randevu saatinden önceki gece Suudi Arabistan’da hazırlanan 18 kişilik cinayet infaz ekibi özel uçaklarla İstanbul’a gelip konsolosluk binasında pusuya yatmıştı.
Kaşıkçı binaya girdikten sonra üzerine çullanıp onu öldürdüler.
Olayı gazetecinin nişanlısı olan hanım açığa çıkardı… Çünkü Kaşıkçı buluşma yerine gelmemişti.
Sonrası korkunç… Tam bir rezalet.

★★★

Sabah Gazetesi’nde görev yapan üç gazeteci, Abdurrahman Şimşek, Nazif Karaman ve Ferhat Ünlü bu olayı A’dan Z’ye araştırdı ve kitap yaptı:
“Cemal Kaşıkçı Cinayetinin Karanlık Sırları. Diplomatik Vahşet.”
Mutlaka okunması gereken bu kitapta cinayetin bazı bilinmeyenleri şöyle anlatılıyor:
Cinayet aletlerini de yanlarında getirdiler ve diplomatik dokunulmazlık sayesinde Suudi Arabistan’a geri götürdüler.
Aletlerin bazıları şunlardı: 10 ayrı özel telefon, 5 telsiz, ilaç zerk etmekte kullanılan 2 özel şırınga, 2 şok cihazı, teknik takibin önlenmesi için jammer cihazları, neştere benzer kesici ve delici aletler ve kemikleri kesmek amacıyla adli tıp uzmanları için üretilmiş özel testereler.
Kesilip büyük naylon poşetlere konulacak cesetten kan akmasını önlemek için 3 adet büyük zımba makinesi.
Bu alet edevat dönüş yolunda Suudi uçaklarına yüklenirken cinayet ortaya çıkmıştı ama Türk tarafından herhangi bir tepki, arama kararı vesaire gelmemişti.
Adlı tıp uzmanı olan Tubeyki cesedi güzelce kesti, küçük parçalara ayırdı…
Sonrasını soracak olursanız orası meçhul!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk’ün Türk’e propagandası! 01 Aralık 2023 | 218 Okunma Geçmişten günümüze banker piyasası 30 Kasım 2023 | 229 Okunma Varoş bankerlerinden yüksek sosyeteye 29 Kasım 2023 | 422 Okunma Kendim ettim kendim buldum... 28 Kasım 2023 | 573 Okunma Suudiler işi kotarmış bile!.. Kanarya ve Cimbom nerede? 25 Kasım 2023 | 238 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar