Rejimi değiştirmeye kalkışan bir iktidar

Sevgili okurlarım, bir ülkede her şeyi değiştirmek mümkündür ama rejimi değiştirmek kolay değildir. AKP iktidarı şimdi bunu yapıyor. Meclis çoğunluğu ellerinde. Ülkeyi bir yılı aşkın bir...

Sevgili okurlarım, bir ülkede her şeyi değiştirmek mümkündür ama rejimi değiştirmek kolay değildir.
AKP iktidarı şimdi bunu yapıyor.
Meclis çoğunluğu ellerinde. Ülkeyi bir yılı aşkın bir süredir OHAL kararnameleriyle yönetiyorlar, yasa çıkarmakla uğraşmıyorlar! Yasa çıkarmayı zaman kaybı olarak görüyorlar.
Yargıyı ellerine geçirdiler. Yargı “Yukarıdan” gelen talimatlar doğrultusunda karar veriyor.
Son olarak Meclis İçtüzüğü değiştirildi ve muhalefetin Meclis’teki söz hakkı kısıtlandı.
Türkiye’yi kendileri açısından dikensiz gül bahçesine dönüştürdüler.

* * *

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)’nin perşembe günü bizim gazetede çıkan ilanı her şeyi dört dörtlük ve basitçe anlatıyordu:
“Bu içtüzük halka dayatılan tek adam ve tek parti rejimi yasalarının Meclis’te muhalefetle karşılaşmadan hızlı çıkarılmasını planlıyor. Bu uygulama tüm devlet yapısını yeni rejime göre düzenleyecek. Amaç bu yıkıcı değişimi engelsiz ve muhalefetsiz tamamlamaktır.
Böylece siyasi parti gruplarıyla milletvekillerinin konuşma süreleri sınırlandırılıyor. Denetim mekanizmaları yok ediliyor. Meclis’te iktidarın sesini dayatıyor. Muhalefetin konuşma ve tartışma hakları gasp ediliyor.
Muhalefetsiz bir Meclis, muhalefetsiz bir toplum yaratılmak isteniyor.
Bu bir Meclis içi darbedir, Cumhuriyet’in kurucu ilkelerine ve anayasaya aykırıdır.
16 Nisan’da getirilen rejim değişikliği ile hedeflenen, Atatürk Cumhuriyeti’nin sonlandırılmasıdır.
ADD olarak bunları topluma anlatmayı görev biliyoruz…”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk’ün Türk’e propagandası! 01 Aralık 2023 | 215 Okunma Geçmişten günümüze banker piyasası 30 Kasım 2023 | 229 Okunma Varoş bankerlerinden yüksek sosyeteye 29 Kasım 2023 | 421 Okunma Kendim ettim kendim buldum... 28 Kasım 2023 | 571 Okunma Suudiler işi kotarmış bile!.. Kanarya ve Cimbom nerede? 25 Kasım 2023 | 238 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar