Ne İranlı imiş bu adam!

Sevgili okurlarım, şu anda Türkiye’nin bir numaralı kişisinin kim olduğunu sorarsanız, akla gelen ilk isimlerden biri hiç kuşkusuz Rıza Zarrab! Ben böyle yazdım ama, marifetleriyle (!) her gün karşımızda olan...

Sevgili okurlarım, şu anda Türkiye’nin bir numaralı kişisinin kim olduğunu sorarsanız, akla gelen ilk isimlerden biri hiç kuşkusuz Rıza Zarrab!
Ben böyle yazdım ama, marifetleriyle (!) her gün karşımızda olan bu adamın gerçek adını bile bilmiyoruz.
Reza!.. Rıza!..
Zarrab!.. Zerrab!.. Sarraf!..
Geçmiş yıllarda biz onu sadece ve sadece bir magazin figürü olarak bilirdik.
Şarkıcı Ebru Gündeş’in kocası…
AKP iktidarının en has, en önde gelen destekçilerinden biri…
Aldığı yalılar, altındaki son model arabalar, görkemli yatlar, tekneler…
Yüksek sosyetemizin her olayında, her katmanında onun adı geçerdi.
Gizemli bir yaşamı vardı.
Milyarlarca dolarla oynayan bir uyanıktı. Bunca parayı nasıl kazandığını hiç kimse bilemezdi.
Bazı sözleri kamuoyuna yansımış, uzun uzun tartışılmıştı:
“Memurla orospunun bahşişini peşin vereceksin.”

* * *

Günün birinde 17-25 Aralık 2013 operasyonları düzenlendiğinde, onun adı yine gündeme geldi, hem de bir daha inmemek üzere…
Hükümetin bazı bakanlarına rüşvet ve büyük hediyeler verdiği iddia ediliyordu. Dinlemeye takılan telefon konuşmaları vardı.
Egemen Bağış’a çikolata kutuları içerisinde yüz binlerce dolar takdim etmişti.
Zafer Çağlayan’a İsviçre’den, değeri 700 bin lira olan bir kol saatini hediye getirtmişti.
Muammer Güler onun has adamıydı. Oğluna büyük rüşvetler vermiş, yapılan polis baskınlarında oğlunun evinde para sayma makineleri ve çelik kasalar ele geçmişti.
Bir başka bakan, Erdoğan Bayraktar bu olaylar ortaya çıkınca paniklemiş, NTV ekranına çıkıp “Ne yaptıysam başbakanın talimatıyla yaptım” demişti.
Halkbank Genel Müdürü’nün evine yapılan polis baskınında ise milyonlarca euro ele geçirilmişti. Paraların bir bölümü banyoda, süngerlerin içinde saklıydı. Genel müdür “Evde sakladığım bu paralarla Çorum’da imam hatip okulu yaptıracaktım” demişti!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk’ün Türk’e propagandası! 01 Aralık 2023 | 214 Okunma Geçmişten günümüze banker piyasası 30 Kasım 2023 | 226 Okunma Varoş bankerlerinden yüksek sosyeteye 29 Kasım 2023 | 420 Okunma Kendim ettim kendim buldum... 28 Kasım 2023 | 566 Okunma Suudiler işi kotarmış bile!.. Kanarya ve Cimbom nerede? 25 Kasım 2023 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar