Ne biçim sahte Osmanlıcı bunlar

Sözcü Gazetesi Yazarı Emin Çölaşan'ın bugünkü (22.01.2022)'' Ne biçim sahte Osmanlıcı bunlar'' başlıklı yazısı.

Sevgili okurlarım, Türkiye'de bir iktidar var, Osmanlıcı!

Açıkça söylemeleri mümkün olmasa bile bunlar Cumhuriyet rejimine karşıdır. Mustafa Kemal Atatürk'ü hiç sevmezler, bazıları nefret eder.

Uzun yıllar boyunca yapılan, ülkemizi uygarlık ve çağdaşlık rayına oturtan bütün devrimlere karşı çıkmayı da görev bilirler.

Geçmişte bunlarla aynı kafa yapısına sahip olanlar (ki çoğu bilinçsiz, cahil, kandırılmış tiplerdi) memlekette çeşitli isyanlar çıkarmıştı.

Milli Mücadele döneminde Mehmetçiği arkadan vuran isyanlar, Şeyh Sait isyanı, şapka devrimine karşı çeşitli yörelerde gerçekleşen isyanlar, Kubilay olayı, sayın sayabildiğiniz kadar!

Bu kafa yapısı Türkiye'de gerçekten güçlüydü…

O kadar ki Milli Mücadele başlarken Mustafa Kemal Paşa'nın ilk söylediği sözlerden biri şu idi:

“Amacımız padişahımızı ve halifemizi düşman boyunduruğundan kurtarmaktır.”

 Milli Mücadelenin ilk başlangıç ilkelerinden biri budur.

Padişah ve aynı zamanda halife olan şahsı koruyup kollamak!

Neyse, gelelim günümüze…

Aradan uzun yıllar geçti ve AKP isimli tutucu bir parti iktidar olmayı başardı. İktidarları 20 yıldan bu yana sürüp gidiyor.

Bunlar “Osmanlıcı” olduklarını hiçbir zaman saklamaz.

Hele de Abdülhamit, hain Vahdettin gibi padişahlara saygı ve sevgileri sonsuzdur. Onları eleştirdiğimiz, Vahdettin'in hainliğini sergilediğimiz zaman bir sürü küfür ve hakaret yeriz!

Gerçekleri kabul etmeyi içlerine bir türlü sindiremezler.

“Osmanlıcı (!)” görünmek aslında bunların oy makinesi için gereklidir. Milleti cami avlularında kandırma yöntemlerinden biridir.

Bundan bir süre önce Türkiye'de önemli bir olay yaşandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İngiltere'de düzenlenen bir müzayedede Fatih Sultan Mehmet'in yağlı boya bir tablosunun satılacağını öğrenmişti.

Müzayede yapılan yere ekibini gönderdi. Açık arttırmaya İBB adına katıldılar ve epeyce bir para ödeyerek bu tabloyu satın aldılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk’ün Türk’e propagandası! 01 Aralık 2023 | 218 Okunma Geçmişten günümüze banker piyasası 30 Kasım 2023 | 229 Okunma Varoş bankerlerinden yüksek sosyeteye 29 Kasım 2023 | 422 Okunma Kendim ettim kendim buldum... 28 Kasım 2023 | 573 Okunma Suudiler işi kotarmış bile!.. Kanarya ve Cimbom nerede? 25 Kasım 2023 | 238 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar