Medyada tekelleşme bitmiş!

Sevgili okurlarım, AKP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz önceki gece bir televizyon kanalına çıkmış ve bakınız neler demiş! “Medyada tekelleşme bitti. Kesinlikle söylüyorum, artık çok...

Sevgili okurlarım, AKP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz önceki gece bir televizyon kanalına çıkmış ve bakınız neler demiş!
“Medyada tekelleşme bitti. Kesinlikle söylüyorum, artık çok sesli bir medya var. Geçmişe göre çok sesli bir Türkiye var!”
Vay be, adam haklı, partisinin bu konudaki değerli görüşlerini (!) dile getiriyor.
“Biz basın özgürlüğünün içine ettik, medyanın büyük bir bölümünü kendi adamlarımıza peşkeş çektik. Onlara devlet bankalarından büyük kredi destekleri sağladık” diyecek değildi ya!..

* * *

Yandaş olmamaya çalışan, ancak Aydın Doğan’ın personeli olan hanım sunucu bu lâfların üzerine gidememiş, konuyu üstelemekten kaçınmış ve sadece tebessüm etmekle yetinmiş.
Hepsi o kadar.
Oysa bu lâfları duyan bir gazeteci hiç değilse birkaç soru sorup, AKP Genel Başkan Yardımcısının ne demek istediğini sorgulaması gerekirdi.
“Medyada tekelleşme bitmiş!”
Nasıl bitti kardeşim? Medya devi Aydın Doğan daha birkaç gün önce bütün kuruluşlarını yandaş patron Erdoğan Demirören’e bir milyar dolara satmak zorunda kalmadı mı?
Demirören kim?
Devletle ve hükümetle çok büyük iş ilişkileri olan bir patron.
Şu anda Milliyet, Vatan gibi gazetelerin sahibi.
Şimdi bunlara Hürriyet, Posta, Fanatik gazeteleriyle birlikte Kanal-D, CNN-Türk ve daha niceleri eklenmiş oldu.
Böylece yazılı ve görsel medyanın yüzde 90’a yakın bölümü, öteki yandaş patronları da eklerseniz iktidar partisinin eline geçti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk’ün Türk’e propagandası! 01 Aralık 2023 | 215 Okunma Geçmişten günümüze banker piyasası 30 Kasım 2023 | 229 Okunma Varoş bankerlerinden yüksek sosyeteye 29 Kasım 2023 | 421 Okunma Kendim ettim kendim buldum... 28 Kasım 2023 | 571 Okunma Suudiler işi kotarmış bile!.. Kanarya ve Cimbom nerede? 25 Kasım 2023 | 238 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar