Kendi başımıza açtığımız Suriyeliler belası

Sevgili okurlarım, bazı konular vardır ki yazdıkça artık sıkılır, kendi kendinize “Acaba ben tekrara mı düşüyorum” diye sormaya başlarsınız.Burada sık sık yazdığım...

Sevgili okurlarım, bazı konular vardır ki yazdıkça artık sıkılır, kendi kendinize “Acaba ben tekrara mı düşüyorum” diye sormaya başlarsınız.
Burada sık sık yazdığım Suriye olayı onlardan biri.
Yazıyoruz, değişen hiçbir şey olmuyor.
Bir tek yetkili bile “Evet arkadaş haklısın, başımıza bu belayı kendi hatalarımız yüzünden açtık. Şimdi kurtulmak mümkün olmuyor çünkü atı alan Üsküdar'ı geçti”diyemiyor!

* * *

Ankara Haber Müdürümüz Emin Özgönül'ün dün bizim gazetede yayımlanan Suriye ve Suriyeliler haberini mutlaka okumuşsunuzdur.
Haber, bu olayın gerçeklerini suratımıza bir “Osmanlı tokadı” gibi çarpıyor ama umursayan kim!
Haberde yer alan bazı rakamları ve gerçekleri bir kez daha veriyorum… Ve bunlar Meclis raporlarında yer alan acı gerçeklerdir:
-Türkiye'de bulunan Suriyeli sayısı 3 milyon 540 bin.
-Toplam 21 kampta, 234 bin Suriyeli yaşıyor. Bunları tam pansiyon (!) ağırlıyoruz. Çadır ve barakalar, günde üç öğün kahvaltı artı yemek, ısınma, eğitim ve sağlık harcamalarının tamamı bizim ceplerden!
-295 bin kapasiteli kamplarda halen 61 bin kişilik boş yer var.
-81 ilimizde 3 milyon 306 bin Suriyeli yaşıyor. Bazıları iş kurdu, eğitim görenler var, bazıları kapkaç yapıyor, dilencilik, fuhuş vesaire yapıyor. En çok yaşadıkları kentler İstanbul, Hatay ve Gaziantep.
-Dile kolay, Suriyeli sığınmacılar için bugüne kadar cepten 30 milyar dolar harcadık. Paralar suyunu çekti, ABD, AB ve Birleşmiş Milletler'den para istedik. Vermediler, bizim iktidar ağlaştı. Türkiye Cumhuriyeti küçük düşürüldü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk’ün Türk’e propagandası! 01 Aralık 2023 | 212 Okunma Geçmişten günümüze banker piyasası 30 Kasım 2023 | 226 Okunma Varoş bankerlerinden yüksek sosyeteye 29 Kasım 2023 | 420 Okunma Kendim ettim kendim buldum... 28 Kasım 2023 | 566 Okunma Suudiler işi kotarmış bile!.. Kanarya ve Cimbom nerede? 25 Kasım 2023 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar