İYİ Parti gerçekleri

Sevgili okurlarım, İYİ Parti büyük kongresi bugün Ankara’da toplanıp önemli kararlar alacak. Bu parti hakkında bugüne kadar herhangi bir yazı yazmadım. İYİ Parti’nin gerçek “Kurucu lideri” bence...

Sevgili okurlarım, İYİ Parti büyük kongresi bugün Ankara’da toplanıp önemli kararlar alacak.
Bu parti hakkında bugüne kadar herhangi bir yazı yazmadım.
İYİ Parti’nin gerçek “Kurucu lideri” bence Meral Akşener değil, Devlet Bahçeli’dir…
Zira Bay Bahçeli olmasaydı, çizgisini 180 derece değiştirip yönünü şaşırmasaydı, kraldan çok kralcı havalarına girip AKP’ye stepne olmasaydı, bugün İYİ Parti diye bir parti olmayacaktı.
Bu saçma sapan siyasi hataları iyi ki sergilemiş ve İYİ Parti’nin kurulup büyümesini sağlamış.

* * *

Türkiye siyasetinde en büyük ağırlığı olan kesim “Merkez sağ”dır. Türkiye uzun yıllardır bu kesimin bıraktığı boşluğun, ya da büyük ölçüde, kerhen bile olsa AKP’ye destek vermesinin sıkıntısını yaşıyor.
Niçin AKP’ye destek vermek zorunda kalıyordu bu kesim?..
Çünkü bu boşluğu her telden çalan AKP’nin doldurmuş olduğu zannediliyordu!
Oysa gerçek öyle değildi.
AKP’nin merkez sağı temsil ettiği falan yoktu.
Din ticaretinden, din sömürüsünden medet uman, yolsuzluklara ve peşkeşlere karşı çıkması asla söz konusu olmayan, vurgunlara göz yuman ve milyonlarca muhafazakâr ve dindar seçmeni sıkıntı içerisinde yaşarken kendi yandaşlarına vurgun kapılarını sonuna kadar açan bir partiye “Merkez sağ” demek, aklın alacağı bir şey değildir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk’ün Türk’e propagandası! 01 Aralık 2023 | 221 Okunma Geçmişten günümüze banker piyasası 30 Kasım 2023 | 229 Okunma Varoş bankerlerinden yüksek sosyeteye 29 Kasım 2023 | 427 Okunma Kendim ettim kendim buldum... 28 Kasım 2023 | 573 Okunma Suudiler işi kotarmış bile!.. Kanarya ve Cimbom nerede? 25 Kasım 2023 | 239 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar