İşte gerçek Müslüman Fahrettin Paşa

Sevgili okurlarım, bugün geçmişten, yakın tarihimizden çok çarpıcı bir olayı sizlere bir kez daha anlatmak istiyorum. Bunların herkes tarafından bilinmesi ve asla unutulmaması gerekir. Yıl 1918. Birinci Dünya...

Sevgili okurlarım, bugün geçmişten, yakın tarihimizden çok çarpıcı bir olayı sizlere bir kez daha anlatmak istiyorum.
Bunların herkes tarafından bilinmesi ve asla unutulmaması gerekir.
Yıl 1918. Birinci Dünya Savaşı’nı kaybetmek üzereyiz. Suriye, Irak, Filistin ve Arabistan cephelerindeki ordularımız, İngilizler karşısında çökmek üzere. İngilizler, Arapları çil çil altınlarla satın almış.
Araplar Türk Ordusu’nu, Mehmetçiği, dindaşlarını arkadan ve kalleşçe vuruyor.
30 Ekim 1918. Bu cephelerde on binlerce şehit veren Osmanlı yenildi, Mondros teslim anlaşması imzalandı. Anlaşma uyarınca silah bırakıyoruz, ordularımız teslim oluyor.

*  *  *

Peygamberimizin Ravza-i Mutahhara adıyla bilinen mezarı, kutsal Medine kentinde.
Komutanlığını Fahrettin Paşa’nın yaptığı Medine garnizonu, aylardan beri Araplar ve onlara destek veren İngilizler tarafından korkunç bir kuşatma altında.
Açlık, susuzluk, silahsızlık, her şey felaket.
Çaresiz kalan Fahrettin Paşa ordusuna emir yayınlıyor:
“Evlatlarım, çekirgeleri tavada pişirip yiyin. Ben yiyorum, çok güzel oluyor.’’

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk’ün Türk’e propagandası! 01 Aralık 2023 | 215 Okunma Geçmişten günümüze banker piyasası 30 Kasım 2023 | 229 Okunma Varoş bankerlerinden yüksek sosyeteye 29 Kasım 2023 | 421 Okunma Kendim ettim kendim buldum... 28 Kasım 2023 | 571 Okunma Suudiler işi kotarmış bile!.. Kanarya ve Cimbom nerede? 25 Kasım 2023 | 238 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar