İlk açıklama Muharrem İnce'den

Sevgili okurlarım, 24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanlığına aday olan siyasetçilerin, açılan bağış kampanyasında kaç kişiden kaç para topladıklarını ısrarla soruyorum. Dün Muharrem...

Sevgili okurlarım, 24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanlığına aday olan siyasetçilerin, açılan bağış kampanyasında kaç kişiden kaç para topladıklarını ısrarla soruyorum.
Dün Muharrem İnce’nin açıklaması geldi. Kısaltarak ve rakamları yuvarlayarak veriyorum:
“Sayın Çölaşan, öncelikle bir kez daha cumhurbaşkanlığı seçim kampanyamda bağışta bulanan yurttaşlarımıza, gönüldaşlarımıza teşekkürümü ve saygılarımı iletiyorum.
Kampanya boyunca söylediğim gibi önemli olan miktar değil, kampanyaya katılanların sayısıydı. Nitekim en fazla kişinin bizim kampanyamıza bağışta bulunduğunu gördük. Bu bizim dayanışma ruhumuzun, birlikteliğimizin örgütlü haline bir kanıttır.
Cumhurbaşkanı adaylarının bağış ve kampanya giderlerini düzenlemek üzere Cumhurbaşkanlığı Seçim Kanunu’nun 14. maddesi gerekli düzenlemeleri içermektedir. Bu maddenin 6. fıkrasında hesapların ve harcamaların nasıl denetleneceği ve sonuçlarının nasıl açıklanacağı belirlenmiştir.
Kanuna göre, her aday YSK nezdinde görevli bir yeminli mali müşavir bildirmek durumundadır. Cumhurbaşkanı adayının
hesapları ve ilgili harcamaları kendisinin takip etmesi zaten mümkün değildir. YSK nezdinde sorumlu kişi mali müşavirdir. Mali müşavir seçimler bittikten sonra ilgili kayıtları YSK’ya bildirir, YSK gerekli denetimleri yapar ve bir ay içinde sonuçları açıklar. Varsa bir usulsüzlük, YSK tarafından tespit edilir ve gereği yapılır…

* * *

Sayın Çölaşan, YSK bu denetimleri yaptı ve adayların harcamalarıyla ilgili bir sorun görülmediğini kamuoyuna Resmi Gazete yoluyla açıkladı.
Benim ve diğer adayların sustuğumu söylemişsiniz. Ben bu konuda gerekli açıklamaları her zaman yaptım.
Kampanya süresince hesaplardan YSK nezdinde sorumlu kişimiz 22. dönem Balıkesir Milletvekilimiz Ali Kemal Deveciler idi.
Sayın Deveciler’den aldığım bilgiler şöyledir…
Bağışların dökümü:
-İş Bankası hesabına yapılan bağışlar: 21 milyon 925 bin lira.
-Ziraat Bankası’na yapılan bağışlar: 3 milyon 866 bin lira.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk’ün Türk’e propagandası! 01 Aralık 2023 | 213 Okunma Geçmişten günümüze banker piyasası 30 Kasım 2023 | 226 Okunma Varoş bankerlerinden yüksek sosyeteye 29 Kasım 2023 | 420 Okunma Kendim ettim kendim buldum... 28 Kasım 2023 | 566 Okunma Suudiler işi kotarmış bile!.. Kanarya ve Cimbom nerede? 25 Kasım 2023 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar