İktidarın korku ve paniği

Sevgili okurlarım, 31 Mart seçimleri öncesinde AKP-MHP ikilisini büyük bir korku sardı. Yaşadıkları telaşın nedeni sadece korku değil. Panik bu! Bu paniğin nedeni özellikle İstanbul ve Ankara için...

Sevgili okurlarım, 31 Mart seçimleri öncesinde AKP-MHP ikilisini büyük bir korku sardı. Yaşadıkları telaşın nedeni sadece korku değil.
Panik bu!
Bu paniğin nedeni özellikle İstanbul ve Ankara için karşımıza çıkıyor. Düşünün maazallah, bu ikili, iki büyük kenti kaybetmiş. Neler olur neler…
Gerek Recep Bey, gerekse Devlet Bey ve partileri çok büyük zorda kalır.
Biliyorsunuz, bu tehlikeyi dikkate alan MHP, İstanbul ve Ankara Büyükşehir’de aday gösteremedi ve sahayı AKP’ye terk etti.
Bu ortaklar iki büyük ilimizi yitirdiği takdirde sadece Devlet Bey’in değil, Recep Bey’in de siyasi geleceği tehlike altına girer.
O takdirde ilk iş olarak sertliği ve ayrımcılığı daha çok artırmaya kalkışırlar.

★★★

AKP’nin genel başkanı, aynı zamanda cumhurbaşkanı. O makama seçildiği zaman anayasa uyarınca Meclis kürsüsünde yemin etmişti…
“Tarafsız kalacağıma namusum ve şerefim üzerine ant içerim!”
Şimdi her gün Türkiye’nin dört bir yanında mitingler düzenliyor, muhalefet liderlerine, partilerine ve adaylarına veryansın ediyor.
Herkesi, kendilerinden yana olmayan bütün kesimleri ağır biçimde suçluyor.
Günün 24 saati televizyonlarda, canlı yayında.
Bunları boşuna yapmıyor… Çünkü ortağı MHP ile birlikte başlarına gelmesi mümkün olan siyasi felaketi düşünüp duruyorlar.
Korkunun da ötesinde panik hali var.

★★★

Siz bakmayın miting meydanlarında Recep Bey’i dinlemeye gelen kalabalıklara!..
Bir bölümü elbette AKP gönüldaşları.
Ama yurtsever ülkücü kesim kendisine soğuk duruyor.
Nasıl sıcak dursun ki, “Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına aldık” diyebilen kişi şimdi onlardan oy istiyor.

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk’ün Türk’e propagandası! 01 Aralık 2023 | 215 Okunma Geçmişten günümüze banker piyasası 30 Kasım 2023 | 229 Okunma Varoş bankerlerinden yüksek sosyeteye 29 Kasım 2023 | 421 Okunma Kendim ettim kendim buldum... 28 Kasım 2023 | 571 Okunma Suudiler işi kotarmış bile!.. Kanarya ve Cimbom nerede? 25 Kasım 2023 | 238 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar