“Fetullah ve Devlet”

Sevgili okurlarım, hakkımızda “Fetöcü olmak, terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek” iddiasıyla açılan ceza davası devam ediyor. Ben bunların ipliğini her zaman ve her fırsatta pazara...

Sevgili okurlarım, hakkımızda “Fetöcü olmak, terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek” iddiasıyla açılan ceza davası devam ediyor.
Ben bunların ipliğini her zaman ve her fırsatta pazara çıkarmış bir gazeteciyim.
Şimdi size bundan tam 20 yıl önce Hürriyet’te çıkan 22 Haziran 1999 tarihli yazımı aynı başlıkla ve (özetleyerek) sunuyorum. Hakkımızda Fetöcü davası açanlar ve açtırıp onurumuzla oynamaya kalkışanlar o yazıyı bir kez daha okusun!
İşte sözünü ettiğim o yazı:

★★★

“Fethullah kıyameti devam ediyor.
Bunlar devleti çaktırmadan ele geçirmenin peşinde.
Bu amaçla uzun vadeli planlar yapmışlar. Ortalıkta fazla görünmeden, saman altından su yürüterek sinsice götürüyorlar. Köprüyü geçene kadar ayıya dayı demeye karar vermişler.
Bunların geçmişini biliyorum. Bir zamanlar atıp tutarlardı. Sonra emir geldi, sessizlik taktiğini uygulamaya başladılar.
Fethullah, aslında Nurculuğun bir kolu. Nurcularla bizim klasik yobazlar arasında sürekli bir tartışma ve fikir ayrılığı var. Örneğin Nurcular seçimde DYP’yi destekler. Fethullah da öyle.
Bu seçimde de Tansu’ya oy verdiler, hatta bunu broşürlerle açıkladılar…

★★★

Peki bütün bunlar olurken, Fethullah Türkiye’de ve yurtdışında yüz milyarlarca dolarlık bir imparatorluk kurarken, bizim devlet ne yapmış?
Öyle ya, adamların yüzlerce okulu, dershaneleri, gazeteleri, televizyonları, haber ajansları, dergileri, radyoları, üniversiteleri, hastaneleri, finans kurumları, sigorta şirketleri, vakıfları, holdingleri var.
Fethullah’ın da belirttiği gibi, özellikle mülkiye ve adliye’ye sızmışlar. Polis, kaymakam, vali, hákim, savcı…
Yetenekli, çalışkan ve parlak öğrencileri piyasadan cımbızla tek tek toplayıp kendi okullarına alıp eğitiyorlar. Açtıkları dershanelerde bu çocukları ücretsiz olarak üniversiteye hazırlıyorlar.
Okullarında bu işi çaktırmadan yapıyorlar… Çünkü kuralları belli. Bunu Fethullah kendi ağzıyla söylüyor:
“Fazla sivri olmayın, sonra sizi Cezayir’de olduğu gibi ezerler.’’
Bütün bunların devletin hiç değilse belli bir kesiminin bilgisi dışında yapılması mümkün mü? Elbette değil. Bugün bütün partilerde, yani Meclis’te bile adamları var.

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk’ün Türk’e propagandası! 01 Aralık 2023 | 212 Okunma Geçmişten günümüze banker piyasası 30 Kasım 2023 | 226 Okunma Varoş bankerlerinden yüksek sosyeteye 29 Kasım 2023 | 420 Okunma Kendim ettim kendim buldum... 28 Kasım 2023 | 566 Okunma Suudiler işi kotarmış bile!.. Kanarya ve Cimbom nerede? 25 Kasım 2023 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar