Ertuğrul yine kıvırıyor

Sevgili okurlarım, yıllarca Hürriyet Gazetesi’ni yöneten ve sahibinin sesi adıyla bilinen Ertuğrul Özkök ilginç biridir. Esen rüzgara göre eğilip bükülmeyi bizim gazetecilik piyasasında en iyi bilen...

Sevgili okurlarım, yıllarca Hürriyet Gazetesi’ni yöneten ve sahibinin sesi adıyla bilinen Ertuğrul Özkök ilginç biridir.
Esen rüzgara göre eğilip bükülmeyi bizim gazetecilik piyasasında en iyi bilen arkadaştır. Kimin rüzgarı güçlüyse onun emrine girer.
Akif Beki bu iktidar tarafından Başbakanlık Basın Müşaviri yapılmıştı. Doğan Grubu’nun beş Başbakanlık muhabirinin Başbakanlık binasına girmesi yasakladı. Gazetenin başında olan Ertuğrul tepki gösteremedi, ağzını bile açamadı…
Çünkü o talimat Akif’e Recep Tayyip Bey tarafından verilmişti ve Ertuğrul’un böyle bir olaya karşı çıkması söz konusu olamazdı!
Patronu Aydın Doğan’la birlikte sessiz kaldılar, beş muhabirin Başbakanlıktan kovulmasını içlerine sindirdiler!
Dünkü yazımda da anlatmıştım, esas ilginç gelişme bir süre sonra oldu. Yine Recep Tayyip’ten gelen emir doğrultusunda bunlar Akif Beki’yi Hürriyet Gazetesi’nde köşe yazarı yaptılar.
İnanılır gibi değil… Dünyada böyle bir örnek herhalde yoktur…
Ve Akif Hürriyet’te yazmaya başladı.

*  *  *

Sonunda o da şutlandı! Ertuğrul ona köşesinden sık sık saldırır, kapışma bahaneleri üretirdi. Bizler gibi, Akif’in de kovulacağı artık belli olmuştu.
Gazeteden kim kovulacaksa, ilk sinyalleri (aynen benim kovulma olayımda olduğu gibi) Ertuğrul yazılarında vermeye başlardı.
Bir huyu daha vardır!
Yüzünüze güler ama arkadan geçirir!
Akif de suyunun iyice kaynadığını ve sona yaklaştığını biliyordu…Son veda yazısında Ertuğrul’a hitaben aynen şöyle dedi:
“Bir çift söz de Özkök’e. Gidiyorum ama çok da rahatlama. Gözüm üstünde.”
Önceki gün bunları yazmıştım. Ertuğrul okuyunca telaşlanmış, dünkü yazısında bana yanıt veriyordu!
Meğer Akif o sözleriyle bir şaka yapmış! Meğer Ertuğrul, kovulduğunu Akif’in açtığı telefonla öğrenmiş. Araları çok iyiymiş, onu kovduran kendisi değilmiş falan filan…
Ne demiş atalarımız, ufak at da civcivler de yesin!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk’ün Türk’e propagandası! 01 Aralık 2023 | 212 Okunma Geçmişten günümüze banker piyasası 30 Kasım 2023 | 226 Okunma Varoş bankerlerinden yüksek sosyeteye 29 Kasım 2023 | 420 Okunma Kendim ettim kendim buldum... 28 Kasım 2023 | 566 Okunma Suudiler işi kotarmış bile!.. Kanarya ve Cimbom nerede? 25 Kasım 2023 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar