El arabası ittifakı!

Sevgili okurlarım, Devlet eski Bakanı Rıfat Serdaroğlu’ndan sık sık öğretici, eğlendirici ve mizah dolu mesajlar alırım. İşte dünkü mesajından bazı bölümler: “Bazı partiler...

Sevgili okurlarım, Devlet eski Bakanı Rıfat Serdaroğlu’ndan sık sık öğretici, eğlendirici ve mizah dolu mesajlar alırım. İşte dünkü mesajından bazı bölümler:
“Bazı partiler tıpkı el arabası gibidir. Arkalarından ittiren olmazsa, yıllarca yerlerinden kıpırdayamazlar. Bunların sepetinde pamuk, tekerleklerinde derman yoktur. Yanlışlıkla rampada bırakırsanız, devrilinceye kadar geri-geri giderler. Bırakın onları bir yere, dünyayı dolaşın gelin, bunlar halâ aynı yerde pinekler.
AKP-MHP ittifakı da aynen iki adet el arabasının bir araya gelmesi gibidir.
Şimdi, bu el arabalarından birinin sahibi olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi biraz irdeleyelim.
Bahçeli denen zat, MHP arabasının sapını 21 yıldır elinde tutuyor!
Hem de öylesine sıkı tutuyor ki, kendisinden başka kimsenin dokunmasına bile izin vermiyor. “Usta, az bizde itelesek” diyen dava arkadaşlarını anında kapıya koyuyor.
Tamam araba onun olsun da, Bahçeli’nin ayaklarında kollarında derman kalmamış ki arabayı iteklesin. Ya gençlik aşısı olacak ya da biri onu itekleyecek ki, harekete geçebilsin.

* * *

70 yaşındaki Bahçeli gençliğinde ülkücü camiayı kullanmış, çocukluğunda hiç kavgaya girmemiş, bir kez olsun mahallede cam kırmamış, yaramazlık yapmamış, ömrü boyunca yalnız yaşamış, sevmemiş sevilmemiş, flört etmemiş, evlenememiş, aile nedir bilmemiş, arkadaşları ile bir duble rakı içmemiş, bir defa olsun bir eğlence yerine gitmemiş biridir.
Böyle bir faninin ruh sağlığının yerinde olması mümkün olabilir mi?
Ne dış dünyayı bilir, ne ekonomik ve teknolojik yenilikleri takip eder, ne de bilimsel gelişmeleri izler! Bilgisayarı bile masasının üzerinde hiç kullanılmadan süs gibi durur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk’ün Türk’e propagandası! 01 Aralık 2023 | 212 Okunma Geçmişten günümüze banker piyasası 30 Kasım 2023 | 226 Okunma Varoş bankerlerinden yüksek sosyeteye 29 Kasım 2023 | 420 Okunma Kendim ettim kendim buldum... 28 Kasım 2023 | 566 Okunma Suudiler işi kotarmış bile!.. Kanarya ve Cimbom nerede? 25 Kasım 2023 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar