Çubuk’ta devlet hem vardı hem yoktu!

Sevgili okurlarım, Kemal Bey Çubuk’ta, Ankara’nın hemen yanı başındaki bir ilçede yüzlerce kişinin saldırısına uğradı. Ortalıkta güvenlik güçleri yoktu, kendi korumaları tarafından...

Sevgili okurlarım, Kemal Bey Çubuk’ta, Ankara’nın hemen yanı başındaki bir ilçede yüzlerce kişinin saldırısına uğradı. Ortalıkta güvenlik güçleri yoktu, kendi korumaları tarafından korundu ama suratına yumruk yemesi engellenemedi.
Arabası taşlandı, camları kırıldı.
Bir kadın, sığındıkları evin önünde yırtınırcasına bağırıyordu “Yakın bu evi” diye.
Sonuçta, olaylar yatıştıktan ve Kemal Bey canını polisin zırhlı aracıyla kurtardıktan sonra birkaç kişi gözaltına alındı…
Toplumdaki bu kin ve nefret duygularını kim yarattı?
Şu anda bildiğimiz kadarıyla bir kişi bile tutuklanmadı. Buna yumruk atan şahıs dahil…Belki onu günah keçisi ilan edip tutuklarlar!

★★★

Varsayalım böylesine bir linç girişimi herhangi bir yerde, örneğin o gün Çubuk’ta AKP’li hükümet üyelerine karşı düzenlenmişti.
Milli Savunma Bakanı, İçişleri Bakanı falan…
İktidar vallahi de billahi de kıyametleri koparır, en az 30 kişi gözaltına alınıp sorgulanır ve önemli bir bölümü (haklı olarak) derhal tutuklanıp içeri tıkılırdı.
Peki şimdiye kadar ne oldu, sonuç ne?
Sıfıra sıfır elde var sıfır.

★★★

Yine varsayalım iktidar mensuplarına karşı düzenlenen böyle bir saldırı ve onların yumruk yemesi sonrasında herhangi bir ilimizin CHP’li yöneticisi mesaj yazmıştı:
“Ona vuran arkadaşları kınıyorum! Dişleri halâ ağzında duruyor! Herkes hak ettiğini yaşar. O yumruk milletin yumruğudur.”
Yine kıyamet kopar, o CHP’li yönetici anında gözaltına alınır ve derhal tutuklanırdı.
Kimse de bu iğrenç mesaj nedeniyle onu savunamazdı.
Ama gelin görün ki yumruk olayı sonrasında bu mesajı atan AKP Ordu il yöneticisine kimse bir şey sormadı. Adam elini kolunu sallayarak ortalıkta geziniyor, belki de kutlamaları kabul ediyor!

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk’ün Türk’e propagandası! 01 Aralık 2023 | 218 Okunma Geçmişten günümüze banker piyasası 30 Kasım 2023 | 229 Okunma Varoş bankerlerinden yüksek sosyeteye 29 Kasım 2023 | 423 Okunma Kendim ettim kendim buldum... 28 Kasım 2023 | 573 Okunma Suudiler işi kotarmış bile!.. Kanarya ve Cimbom nerede? 25 Kasım 2023 | 238 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar