Cinayeti unuttuk

Sevgili okurlarım, başlığı görünce belki “Kardeşim bu ülkede her gün onlarca cinayet işleniyor. Unuttuğumuz o kadar çok cinayet var ki, sen hangisini kastediyorsun” diye soracaksınız....

Sevgili okurlarım, başlığı görünce belki “Kardeşim bu ülkede her gün onlarca cinayet işleniyor. Unuttuğumuz o kadar çok cinayet var ki, sen hangisini kastediyorsun” diye soracaksınız.
Haklısınız.
İstanbul’da Suudi Arabistan devleti tarafından işlenen Cemal Kaşıkçı cinayetini kastediyorum.
Bir devlet cinayetidir.
Üstelik başka bir ülkenin topraklarında ve bu sahtekârların kendi başkonsolosluk binasında işlenmiştir.
Katiller yurt dışından özel uçaklarla getirilmiş, burada onlara İstanbul’daki başkonsolos katılmış ve hep birlikte işi bitirmişlerdi.
Sonra hepsi, bizim yetkililerin gözleri önünde kaçıp gitmeyi başardılar.
Onlar kaçarken bizimkiler ayakta uyuyordu.

★★★

Günlerden 2 ekim 2018…
ABD’de yaşayan Suudi uyruklu 59 yaşındaki gazeteci Cemal Kaşıkçı, bir Türk kadınıyla nişanlı… Evlenme formaliteleri için Suudi makamlarından bazı belgeler alması gerekiyor.
Kaşıkçı “Muhalif” bir gazeteci.
Suudi Arabistan’ı yöneten hırsız kralın ailesine, onun yine hırsız sülalesine karşı çıkıyor. Aynı zamanda yurt dışında yaşamak zorunda bırakılan etkili bir gazeteci. Yazıları ABD ve dünyanın en önemli yayın organlarında yer alıyor. 
Suudi Arabistan’a girmesi yasak.
Başkonsolosluk evlenme belgeleri için Kaşıkçı’ya 15 gün sonrası için randevu veriyor.
Fırsat bu fırsattır, kuş kafese girmek üzere!

★★★

Örgütlenme hemen başlıyor…
Kaşıkçı o gün ya paketlenip Suudi Arabistan’a kaçırılacak, ya da başkonsolosluk binasında öldürülecektir.
Ancak öldürme işinin bir de sonrası ve sakıncaları var! 130 kilo ağırlığında olan bir adamın cesedi ve ceset parçaları nasıl yok edilecek…
Suudiler bunun çaresini şöyle buluyor:
İstanbul’a hepsi de devlet görevlisi olan özel uzman ekipler gönderilecek.
İçlerinde ölümü sağlayacak katiller, otopsi uzmanları, beden kesiciler ve ceset parçalarını yok edecek elemanlar yer alıyor.
Her birinin cebinde diplomatik pasaportlar var.

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk’ün Türk’e propagandası! 01 Aralık 2023 | 218 Okunma Geçmişten günümüze banker piyasası 30 Kasım 2023 | 229 Okunma Varoş bankerlerinden yüksek sosyeteye 29 Kasım 2023 | 422 Okunma Kendim ettim kendim buldum... 28 Kasım 2023 | 573 Okunma Suudiler işi kotarmış bile!.. Kanarya ve Cimbom nerede? 25 Kasım 2023 | 238 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar