Cezaevlerinden haklı yakınmalar

Sözcü Gazetesi Yazarı Emin Çölaşan'ın bugünkü (22.03.2022)''Cezaevlerinden haklı yakınmalar'' başlıklı yazısı.

“Sayın Emin Bey, cezaevlerinde yatmakta olanların tek dostu, ya da sesi sizsiniz. Benim kimseye yazıp çizme huyum yok ama şimdi size yazıyorum. Çünkü okuyacağınızı düşünüyorum ve elinizden gelirse bir şey yapacağınızı biliyorum.

Aslında size şimdi aktaracaklarım kişisel bir sorun değil…

Ve kim ne derse desin, iddialı denilebilir ama cezaevlerinde yatmakta olanların en büyük sorunlarından biridir.

Ama bu sorun hiç konuşulmuyor ve tartışılmıyor.

Mesele şu:

Sanıksanız ve avukat tutacak paranız yoksa devlet size avukat veriyor. Avukatı barolar belirliyor. Ama o avukatı görebilenlere aşk olsun!

Asla ve kesinlikle sadece bir kere ifade alınırken mahkemeye geliyor, sonra bir daha yok.


Olay nedir, derdin nedir, nasıl bir savunma yapalım, bu iş başına nasıl geldi, ne yaptın, ne yapmadın demek yok. Bu baro avukatlarının âdet yerini bulsun diye söylediği tek şey var: ‘Aleyhimize olan hususları kabul etmiyoruz, sanığın savunmasına aynen katılıyorum.'

Avukatlık bu mudur?..

Barolar bize hiç avukat vermese daha iyi. Bazıları kararı istinaf veya temyiz de etmiyor. Beraat etmesi gereken pek çok sanık bu yüzden, yani savunması doğru dürüst yapılmadığı için mahkûm oluyor.

Benim durumum da böyle. Kişiselleştirmek istemediğim için daha fazlasını anlatmak istemiyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk’ün Türk’e propagandası! 01 Aralık 2023 | 218 Okunma Geçmişten günümüze banker piyasası 30 Kasım 2023 | 229 Okunma Varoş bankerlerinden yüksek sosyeteye 29 Kasım 2023 | 422 Okunma Kendim ettim kendim buldum... 28 Kasım 2023 | 573 Okunma Suudiler işi kotarmış bile!.. Kanarya ve Cimbom nerede? 25 Kasım 2023 | 238 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar