Bu insanlara kulak verin

“Merhabalar Sayın Çölaşan. Kanun Hükmünde Kararname (KHK) mağdurlarını zaman zaman köşenize taşıdınız, bir anlamda sesimiz oldunuz. Bu yüzden ben de kendi durumumu size iletmek istedim. Umarım...

“Merhabalar Sayın Çölaşan. Kanun Hükmünde Kararname (KHK) mağdurlarını zaman zaman köşenize taşıdınız, bir anlamda sesimiz oldunuz. Bu yüzden ben de kendi durumumu size iletmek istedim. Umarım köşenizde bu mektubuma yer verirsiniz. 
Ben bir kamu kurumunda memur olarak görev yapıyordum. 679 sayılı KHK ile ihraç edildim. Neden ihraç edildiğimi ise yazdığım onlarca dilekçeye rağmen öğrenemedim.
Ben Tunceliliyim. Öğretmen bir babanın oğluyum. Rahmetli babam emekli olduktan sonra yıllarca CHP delegeliği yaptı, partiye çalıştı, emek verdi. Ben ve ailem de hep Atatürkçü bir çizgide olduk. Halen de öyleyiz.
Dolayısıyla Alevi bir ailenin FETÖ ile zerre kadar irtibatı olmayacağı açıktır. Diğer terör örgütleriyle de hakeza aynı şekilde.
Evliliğimin ilk aylarında ihraç edildim. Evlenirken kredi çekmiştim. Zar zor ödemeye çalışırken ihraç ettiler ve hayatımda ilk kez icralık oldum.
Eşimle birlikte bu süreçte birbirimize kenetlensek de büyük sıkıntılar yaşadık ve yaşıyoruz. Memurluk dışında bir işte çalışmadığım için bir mesleğim yok. 11 ay oldu hâlâ iş bulamadım. Ailemin durumu da iyi olmadığı halde, ellerinden geldiği kadar bize yardım etmeye çalışıyorlar. Maddi, manevi ve psikolojik olarak onların sayesinde yaşayabiliyoruz.
Bu zulüm daha ne kadar sürecek? Ben ve benim gibi suçsuz olanlar, darbeye kenarından kıyısından dahi bulaşmamış olan sıradan insanlar ne zaman işimize döneceğiz, ya da dönebilecek miyiz?
Daha yazacak çok şey var ama kıymetli köşenizi işgal etmek istemiyorum. Saygılar sunuyorum.”

* * *

Her gün bunun gibi çok sayıda mektup alıyorum. Özellikle de cezaevlerinden…
Yukarıdaki mektubu yazan kişi yine de şanslı imiş!..
Hiç değilse tutuklanmamış, dışarıda!
Tutuklananların Allah yardımcısı olsun. İçeriye bir kez girdiniz mi çıkışınız neredeyse mümkün değil. Haklı haksız, suçlu suçsuz, kimsenin umursadığı yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk’ün Türk’e propagandası! 01 Aralık 2023 | 215 Okunma Geçmişten günümüze banker piyasası 30 Kasım 2023 | 229 Okunma Varoş bankerlerinden yüksek sosyeteye 29 Kasım 2023 | 421 Okunma Kendim ettim kendim buldum... 28 Kasım 2023 | 571 Okunma Suudiler işi kotarmış bile!.. Kanarya ve Cimbom nerede? 25 Kasım 2023 | 238 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar