Bu duruma hiç düşmemiştik

Sevgili okurlarım, bir ülkenin ve bir devletin dünyadaki saygınlığı-onuru çok önemlidir. O saygınlığı ülkemiz için özellikle bizi yönetenler sonsuza kadar korumak zorunda ama ne yazık ki şimdi her...

Sevgili okurlarım, bir ülkenin ve bir devletin dünyadaki saygınlığı-onuru çok önemlidir. O saygınlığı ülkemiz için özellikle bizi yönetenler sonsuza kadar korumak zorunda ama ne yazık ki şimdi her şey elimizden uçtu gitti!
Yeni Türk devleti 1920 yılında kurulmuştu.
Fakirdik, en olumsuz koşullarda bağımsızlık savaşı veriyorduk ve bütün dünya izliyordu.
Saygınlığımıza bir gün olsun gölge düşmedi.

*  *  *

1923’de Cumhuriyet ilan edildi, Mustafa Kemal Paşa Cumhurbaşkanı seçildi. Saygınlığımıza hiçbir zaman, dünyanın hiçbir ülkesinden ters bir tepki gelmedi. Ülkenin bağımsızlığı ve bütünlüğünü Lozan anlaşmasıyla sağlamış, Osmanlı döneminden beri başımızın en büyük belası olan kapitülasyonları kaldırmıştık.
Türkiye’nin başında maceracı, kendini dev aynasında görüp sağa sola posta koyan, bir dediği öbürünü tutmayan kadrolar yoktu.
Atatürk’ün o meşhur “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözü o dönemde söylenmiş ve dünyaya örnek olmuştur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk’ün Türk’e propagandası! 01 Aralık 2023 | 215 Okunma Geçmişten günümüze banker piyasası 30 Kasım 2023 | 229 Okunma Varoş bankerlerinden yüksek sosyeteye 29 Kasım 2023 | 421 Okunma Kendim ettim kendim buldum... 28 Kasım 2023 | 571 Okunma Suudiler işi kotarmış bile!.. Kanarya ve Cimbom nerede? 25 Kasım 2023 | 238 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar