Aytun Çıray’ın mektubu

Sevgili okurlarım, İzmir Milletvekili ve İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray’dan dün aldığım mektubu, sadece biraz kısaltarak ve üzerinde hiçbir yorum yapmadan sizlere aynen iletiyorum:* * *“Sevgili ağabey...

Sevgili okurlarım, İzmir Milletvekili ve İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray’dan dün aldığım mektubu, sadece biraz kısaltarak ve üzerinde hiçbir yorum yapmadan sizlere aynen iletiyorum:

* * *

“Sevgili ağabey, şimdi sinemalarda “The Post” adlı gerçek hayattan alınmış bir film oynuyor. Filmde, Vietnam Savaşı hakkında halka ve kongreye yalan söylendiğini ortaya çıkaracak olan Pentagon belgelerini yayınlama mücadelesi hikâye ediliyor.
The Washington Post, siyasilerin, askerlerin ölümleri pahasına yaptıkları üçkâğıtları yayınlayınca gerilim Amerikan halkına yansır ve savaş karşıtı gösteriler başlar.
Davalar ABD yönetimi tarafından Yüksek Mahkeme’ye taşınır. Böylece belgelerin yayınlanabilmesi ve özgür basın kavramının korunabilmesi için Washington Post ile Nixon arasındaki hukuk mücadelesi hız kazanır.
Kendisini, kurucu ruha uygun olarak demokrasiyi korumakla görevli kabul eden Amerika Yüksek Mahkemesi karar verir:
“Demokrasiyi korumak basın özgürlüğünü korumaktan geçer. Basın yönetenlere değil yönetilenlere lâzımdır.”
Bu çok önemli davayı gazete kazanır.
Bu filmi izleyenlere “İşte gazete patronu, işte gazeteci, işte hukukun üstünlüğü” dedirten bu filmi size neden anlattım?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk’ün Türk’e propagandası! 01 Aralık 2023 | 215 Okunma Geçmişten günümüze banker piyasası 30 Kasım 2023 | 229 Okunma Varoş bankerlerinden yüksek sosyeteye 29 Kasım 2023 | 421 Okunma Kendim ettim kendim buldum... 28 Kasım 2023 | 571 Okunma Suudiler işi kotarmış bile!.. Kanarya ve Cimbom nerede? 25 Kasım 2023 | 238 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar