Artık o kadar güçlü değil

Sevgili okurlarım, Türkiye seçimden seçime koşuyor. Son birkaç yıl içerisinde yerel, milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimleri için kaç kez sandık başına gittiğimizi ben yazmayayım, siz...

Sevgili okurlarım, Türkiye seçimden seçime koşuyor. Son birkaç yıl içerisinde yerel, milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimleri için kaç kez sandık başına gittiğimizi ben yazmayayım, siz düşünün!
Şimdi yakın geçmişe gidip biraz dolanalım ve bellek tazeleyelim.

* * *

Ülkemizde 10 Ağustos 2014 günü çok önemli bir seçim yapıldı. İktidar şöyle düşünüyordu:
“Bizden yana olmayanların çoğunluğu yaz tatiline gider ve dolayısıyla oy kullanmaz. Bizim bindirilmiş kıtalar ise sandık başına gider ve oyunu kullanır!”
Seçime üç aday katıldı.
AKP’nin adayı Recep Tayyip Erdoğan, CHP-MHP ikilisinin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ve HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş.
Ekmeleddin Bey’in ismini cismini bilmezdik, tanımazdık.
Sonradan ortaya çıktı ki, kendisini CHP’ye öneren ve üzerinde ısrarla duran Devlet Bahçeli’dir. Gerekçesi şöyle idi: “Uzun yıllar İslam teşkilatlarında çalışmış değerli bir uzmandır. Merkez sağ oylarını AKP’den alıp bizim hanemize yazabilir.”
Her zaman olduğu gibi Bay Bahçeli yine aday değildi ve gündemde kalabilmek için başka partileri kullanıyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk’ün Türk’e propagandası! 01 Aralık 2023 | 215 Okunma Geçmişten günümüze banker piyasası 30 Kasım 2023 | 229 Okunma Varoş bankerlerinden yüksek sosyeteye 29 Kasım 2023 | 421 Okunma Kendim ettim kendim buldum... 28 Kasım 2023 | 571 Okunma Suudiler işi kotarmış bile!.. Kanarya ve Cimbom nerede? 25 Kasım 2023 | 238 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar