Filler tepişir karıncalar ezilir

Sevgili okurlarım tren, dünyanın her ülkesinde en güvenilir taşıt aracıdır. Binersiniz, tıngır mıngır gidersiniz. Yolcu trenlerinde restoran vardır, karnınızı doyurursunuz. Ancak bizim trenlerimizde bazı...

Sevgili okurlarım tren, dünyanın her ülkesinde en güvenilir taşıt aracıdır. Binersiniz, tıngır mıngır gidersiniz.
Yolcu trenlerinde restoran vardır, karnınızı doyurursunuz.
Ancak bizim trenlerimizde bazı tuhaflıklar vardır. Örneğin Ankara-İzmir mavi treni gideceği yere hiçbir gün zamanında varamaz. Saatlerce gecikme yaşar ve çıldıracak duruma gelirsiniz.
Evet, yolcular trene güvenerek biner. Şimdi hızlı tren çıktı ancak Ankara’da feci bir kaza yaptı. Aynı hatta yol verilen hızlı trenle kılavuz lokomotif kafa kafaya çarpıştı.
Sonuç dokuz ölü.

★★★

Bu olayla ilgili acı gerçekler kazadan birkaç saat sonra ortaya döküldü.
Sinyalizasyon sistemi yokmuş!
Akıl alacak şey değildir.
Sen Ankara’dan ve diğer illerden her gün bir sürü hızlı treni yola çıkaracaksın ama altyapının ve güvenliğin temel unsuru olan sinyalizasyon olmayacak.
Demek ki hızlı trenin gittiği hiçbir ilde sinyalizasyon yok. Görevliler aralarında cep telefonuyla, ya da telsizle haberleşirmiş.
İlkelliğin bu kadarı ancak Etİyopya, Bangladeş gibi ülkelerde olabilir.
Bundan beş ay önce Çorlu’da bir tren kazası oldu ama nedeni sinyalizasyon değildi. Yağan yağmurlar toprağı götürmüş, rayların altını boşaltmıştı.
Tren devrildi, 25 kişi can verdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk’ün Türk’e propagandası! 01 Aralık 2023 | 209 Okunma Geçmişten günümüze banker piyasası 30 Kasım 2023 | 226 Okunma Varoş bankerlerinden yüksek sosyeteye 29 Kasım 2023 | 419 Okunma Kendim ettim kendim buldum... 28 Kasım 2023 | 562 Okunma Suudiler işi kotarmış bile!.. Kanarya ve Cimbom nerede? 25 Kasım 2023 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar