Bu kitaplar okunmalı

Sevgili okurlarım, gazeteci arkadaşlarımızın yazdığı kitapların hepsini değilse bile çoğunu okumaya bayılırım. Zira gazeteci yazarlar genelde belgeleri konuşturur, insan okumaya başladı mı elinden...

Sevgili okurlarım, gazeteci arkadaşlarımızın yazdığı kitapların hepsini değilse bile çoğunu okumaya bayılırım. Zira gazeteci yazarlar genelde belgeleri konuşturur, insan okumaya başladı mı elinden bırakamaz.
Bugün bu ilk bölümde size dört kitaptan söz edeceğim ki bence mutlaka okunmalı.
İlkinin yazarı Cumhuriyet Gazetesi’nin başındaki abimiz Alev Coşkun.
“Asker İnönü.” (Kırmızı Kedi Yayınları.)
Alev Coşkun bu konuyu dört ciltten oluşan bir seri yapacakmış. Şimdi asker İnönü ile başlıyor ve 1884-1922 dönemini anlatıyor. Sonrasında Lozan gelecek ve onu cumhurbaşkanlığı dönemi ve muhalefet dönemleri izleyecekmiş.
Tümüyle belgelerden, ilginç yorumlardan, İsmet Paşa’nın askerlik ve komutanlık döneminde yaşadıklarından oluşan çok ilginç bir kitap.

★★★

İkincisi Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat’ın kitabı:
“Adnan’ın Tek Taşı.” (Kırmızı Kedi Yayınları.)
Kırıkkanat şöyle diyor:
“Adnan Oktar’ın mafyasıyla bir hukukum var! FETÖ’cünün şahidi Adnancı, Adnancının şahidi FETÖ’cü.”
Adnan Oktar çetesi Mine Kırıkkanat’la çok uğraşmış, haklarında yazdığı yazılar nedeniyle onu çeşitli zamanlarda mahkemeye vermişti.
Yargı Adnan çetesinin elindeydi.
İstedikleri her kararı çıkarmaları mümkün oluyordu.
Kırıkkanat o çeteyle yıllarca uğraşmak zorunda kaldı.
Okuyunca Adnan çetesinin içyüzünü, yargıda ne gibi dümenler döndüğünü ve nasıl kararlar verildiğini yine belgelerden öğrenecek ve hayret edeceksiniz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk’ün Türk’e propagandası! 01 Aralık 2023 | 218 Okunma Geçmişten günümüze banker piyasası 30 Kasım 2023 | 229 Okunma Varoş bankerlerinden yüksek sosyeteye 29 Kasım 2023 | 422 Okunma Kendim ettim kendim buldum... 28 Kasım 2023 | 573 Okunma Suudiler işi kotarmış bile!.. Kanarya ve Cimbom nerede? 25 Kasım 2023 | 238 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar