“Tarafsız” olacak!

Sevgili okurlarım, Türkiye’nin düzeni apar topar değişti! Bundan sonra neler olacağının bir bölümünü biliyoruz, ya da tahmin ediyoruz ama şimdi ancak buzdağının suyun üzerinde kalan küçük...

Sevgili okurlarım, Türkiye’nin düzeni apar topar değişti! Bundan sonra neler olacağının bir bölümünü biliyoruz, ya da tahmin ediyoruz ama şimdi ancak buzdağının suyun üzerinde kalan küçük kısmını görebiliyoruz.
Seçimler bitti, birkaç gün sessiz kalan Recep Bey yine kürsülere çıktı.
Partisinin oylarının azaldığını, bekledikleri sonucu alamadıklarını o da kabul etmek zorunda kaldı.
Örneğin Meclis’te çoğunluğu elde edemediler.
Bundan sonra, alacakları her kararda küçük ortak MHP’nin desteğine gerek duyacaklar.
Tabii Meclis’teki muhalefet partileri olan CHP, HDP ve İYİ Parti sağlam durmayı bilirse durum değişebilir. Yoksa onlarda da herhangi bir nedenle çözülme başlarsa, işte o zaman yandı gülüm keten helva!

* * *

Yarın çok önemli bir gün. İlginç olaylara tanık olacağız:
– Recep Bey Meclis’te yemin edecek.
– Yeminden birkaç saat sonra Bakanlar Kurulu’nu açıklayacak. Hükümet üyeleri artık Meclis dışından olacak. 16 bakandan oluşan bir kabine… Hemen hepsi, resmen olmasa bile AKP’li… Araya daha tarafsız birilerinin, ya da MHP’den birkaç kişinin alınıp alınmayacağını henüz bilmiyoruz.
– Aynı saatlerde başkan yardımcıları açıklanacak. Sayı henüz bilinmiyor, iki veya üç olacağı tahmin ediliyor…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk’ün Türk’e propagandası! 01 Aralık 2023 | 215 Okunma Geçmişten günümüze banker piyasası 30 Kasım 2023 | 229 Okunma Varoş bankerlerinden yüksek sosyeteye 29 Kasım 2023 | 421 Okunma Kendim ettim kendim buldum... 28 Kasım 2023 | 571 Okunma Suudiler işi kotarmış bile!.. Kanarya ve Cimbom nerede? 25 Kasım 2023 | 238 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar