Kedilere uyarı

Sevgili okurlarım, Türkiye her türlü seçim hilesine açık olan bir ülkedir. Bu kural pazar günü de değişmeyecek ve gücü elinde bulunduranlar, ister istemez hileye başvuracak. Biz bugüne kadar bu pisliklerin...

Sevgili okurlarım, Türkiye her türlü seçim hilesine açık olan bir ülkedir. Bu kural pazar günü de değişmeyecek ve gücü elinde bulunduranlar, ister istemez hileye başvuracak.
Biz bugüne kadar bu pisliklerin nicelerine tanık olmadık mı?
– Mühürsüz oy pusulaları kullanıldı, sandıklara atıldı ve nereden geldiği bilinmeyen (!) o pusulalar geçerli sayıldı.
– Sandıklar kaçırıldı, çeteler oyları sayıp seçim kurullarına sonucu (!) bildirdi.
– Bazı oylar çöplüklerden toplandı.
– Bir merkezden düğmeye basılınca elektrikler kesildi, mum ışığında görev yapmaya çalışan sandık görevlileri çaresiz kılındı.
– Trafolara kedilerin girdiği, elektriklerin kediler yüzünden kesildiği resmen açıklandı.
Say sayabildiğin kadar!
Mümkünse sayın kedilerden istirham ediyorum, 24 Haziran gecesi trafolara giriş yapmasınlar!..Eğer isterlerse ertesi gece için trafolarımız onların emrinde olacaktır, tepe tepe kullansınlar!

 * * *

Muhalefet partileri şimdi bu gibi durumlara uyanmış görünüyor.
Türkiye’deki sandıkların pek çoğunda gözlemcileri ve sandık görevlileri olacak.
Ancak herkes gibi ben de Doğu ve Güneydoğu’nun özellikle kırsal kesimlerinde her türlü hilenin yapılmasını mümkün görüyorum.
Bu sandıkların sayısı yaklaşık 1.800…
Az buz bir rakam değil.
Üstelik yine Doğu ve Güneydoğu’da yaklaşık 150 bin seçmen, “Taşımalı” olacak. Başka bir deyişle onlar (güvenlik açısından!) kendi seçim bölgelerinde oy kullanmayacak, devletin belirlediği çeşitli bölgelere yine devlet tarafından götürülecek.
Böyle oylamalar her türlü baskı ve hileye açıktır, her şey olur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk’ün Türk’e propagandası! 01 Aralık 2023 | 218 Okunma Geçmişten günümüze banker piyasası 30 Kasım 2023 | 229 Okunma Varoş bankerlerinden yüksek sosyeteye 29 Kasım 2023 | 422 Okunma Kendim ettim kendim buldum... 28 Kasım 2023 | 573 Okunma Suudiler işi kotarmış bile!.. Kanarya ve Cimbom nerede? 25 Kasım 2023 | 238 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar