Anketler konuşuyor!

Sevgili okurlarım, şu anda elimde çok ilginç bazı anketler var. Bu anketler başkalarının eline geçmeden önce sizlerle paylaşmak istedim! Bizim meslekte ön almak çok önemlidir. Siz yazmazsanız...

Sevgili okurlarım, şu anda elimde çok ilginç bazı anketler var. Bu anketler başkalarının eline geçmeden önce sizlerle paylaşmak istedim!
Bizim meslekte ön almak çok önemlidir.
Siz yazmazsanız başkalarının eline geçer ve yine bizim meslek deyimiyle elinizde patlar!
Bir ankette ortaya çıkan sonuçlar şöyle:
– Türk Milleti’nin yüzde 87’si mutlu. İnsanlar geleceğe umutla bakıyor.
– Yargıya güvenenlerin oranı yüzde 92. Bu yüzde 92 “Türkiye’de yargı tam bağımsızdır. Hiçbir makam ve kişiden talimat almaz, kararlarını hukuka ve vicdanlarına göre verir. Hele yurt dışından, Merkel gibilerden asla talimat alması mümkün değildir” diyor.
– Gelecekten umutsuz olduğunu bildirenler sadece yüzde 9. Bunların iktidar karşıtı olduğu tahmin ediliyor. Küçük bir kesim ise “Bu konuda fikrim yok” diyor.
– Toplumun yüzde 65’i maaşlardan ve hayat pahalılığından yakınmıyor. Bu kesim şunu savunuyor: “Günün birinde maaşlarımız ve refah düzeyimiz elbette daha çok artacaktır. Yeter ki biz çalışalım. Şu anda çektiğimiz sıkıntılar geçicidir.”
– Sayıları birkaç milyonu bulan işsizlerin yüzde 71’i de gelecekten umutlu. “2019 seçimleri sonrasında dünya liderimiz bizim bu sorunumuza mutlaka çözüm bulacaktır” diyor.

* * *

Elimdeki anketlerde 2019 seçimlerine ilişkin tahminler de yer alıyor. Elde edilen sonuçlar özetle şöyle:
– CHP oyları yüzde 18’e düşüyor.
– İYİ Parti barajı aşamıyor.
– MHP çok iyi. Devlet Bey’in güvenilir liderliği altında MHP’nin oy oranı yüzde 25 dolaylarında.
– AKP, 2019 seçimlerine iddialı hazırlanıyor. Bilimsel verilere göre AKP ve onun bastonu olan MHP’nin birlikte oy oranları yüzde 50’yi çok rahat geçiyor. Bu durumda Tayyip Bey’in Başkan seçilmesi, Devlet Bey’in Başkan Yardımcısı olması kesin.
– AKP yerel seçimlerde Ankara, İstanbul ve İzmir dahil bütün Büyükşehir belediyelerini açık ara kazanıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk’ün Türk’e propagandası! 01 Aralık 2023 | 213 Okunma Geçmişten günümüze banker piyasası 30 Kasım 2023 | 226 Okunma Varoş bankerlerinden yüksek sosyeteye 29 Kasım 2023 | 420 Okunma Kendim ettim kendim buldum... 28 Kasım 2023 | 566 Okunma Suudiler işi kotarmış bile!.. Kanarya ve Cimbom nerede? 25 Kasım 2023 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar