Cumhurbaşkanına hakaret suçundan beraat

Sevgili okurlarım, Recep Tayyip Erdoğan çok sayıda görev üstlenmiş durumda. Bir yanda “Tarafsız (!) Cumhurbaşkanı”, öbür yanda ise partisinin genel başkanı. Her gün her konuda çeşitli polemiklere...

Sevgili okurlarım, Recep Tayyip Erdoğan çok sayıda görev üstlenmiş durumda. Bir yanda “Tarafsız (!) Cumhurbaşkanı”, öbür yanda ise partisinin genel başkanı.
Her gün her konuda çeşitli polemiklere giriyor, karşıtlarını en ağır bir dille suçluyor, istediği gibi ve özgürce konuşuyor.
Kendisi ne derse desin, ne yaparsa yapsın, hakkında dava açmak mümkün değil. Anayasal dokunulmazlığı var.
Ama onun herkesten şikayetçi olma ve dava açma özgürlüğü var.
Büyük bir hukuk çelişkisidir.
Burada yazdığım çeşitli yazılar nedeniyle hakkımda 30 dolaylarında Cumhurbaşkanına hakaret davası açıldı.

* * *

Çeşitli zamanlarda savcılığa gidip ifadeler verdim.
Dava açıldığı takdirde bir ifade de mahkemede verdim.
Size şu kadarını söyleyeyim, isterseniz inanmayabilirsiniz, o yazıların hiçbirinde Cumhurbaşkanına hakaret falan yoktu.
Amaç bizleri korkutmak ve sindirmekti.
Nitekim bazı şikayet dilekçeleri için savcılıklar takipsizlik kararları verdi, dava açılan bazılarında ise mahkemelerde beraat ettim.
Ancak bunlar zaman alıcı işlemlerdi… Zamanımın çoğunu adliye koridorlarında geçirmek zorunda kaldım.
Sadece ben değil, (Türkiye genelinde sayısını tam olarak bilemiyorum ama) binlerce kişi hakkında Cumhurbaşkanına hakaret davaları açıldı.
Her kesimden nice insanlar tutuklandı.
Son olarak bir davadan daha beraat ettim. Elime henüz ulaşan bir mahkeme kararını, bir örnek olması nedeniyle şimdi sizlerle paylaşıyorum.
Hukukçu olmayan okurlar bile, biz gazetecilerin hangi davalarla nasıl uğraştırıldığını bu beraat kararından anlayacaktır. Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nin kararını özetliyorum:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk’ün Türk’e propagandası! 01 Aralık 2023 | 218 Okunma Geçmişten günümüze banker piyasası 30 Kasım 2023 | 229 Okunma Varoş bankerlerinden yüksek sosyeteye 29 Kasım 2023 | 422 Okunma Kendim ettim kendim buldum... 28 Kasım 2023 | 573 Okunma Suudiler işi kotarmış bile!.. Kanarya ve Cimbom nerede? 25 Kasım 2023 | 238 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar