Bizim Diyanet’ten erkeklere müjde!

Sevgili okurlarım bugün bizim gazetede Ali Ekber Ertürk’ün çok ilginç bir haberini okuyacaksınız. Gülmek mi gerekir ağlamak mı, ona siz karar vereceksiniz. Bizim Ankara bürosunda görevli olan Ali Ekber muhteşem bir...

Sevgili okurlarım bugün bizim gazetede Ali Ekber Ertürk’ün çok ilginç bir haberini okuyacaksınız. Gülmek mi gerekir ağlamak mı, ona siz karar vereceksiniz.
Bizim Ankara bürosunda görevli olan Ali Ekber muhteşem bir muhabirdir. Çok önemli haberleri bulup çıkarır, elinden uçanla kaçan kurtulur.
Dün sabah gazetede gündemi okurken onun bir haberi dikkatimi çekti.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, boşanmayla ilgili bir fetva yayınlamış. Okuyunca dudaklarım uçukladı.
Aynen şöyle:
Bir kimse, yüzüne karşı ‘Seni boşadım, benden boş ol’ gibi boşanmayı ifade eden sözleri şifahi (sözlü) olarak söylemek suretiyle eşini boşayabileceği gibi, bu sözleri telefon, mektup, mesaj, internet ve faks yoluyla bildirerek de boşayabilir.
Söz konusu iletişim vasıtalarıyla boşamak, sözlü olarak yüz yüze boşamak gibi geçerlidir.
Ancak bu durumda kocanın, boşamış olduğunu inkâr etmemesi gerekir.
Boşamanın yazılı olması halinde ise boşanan kimse (yani kadın) yazının veya mesajın eşinden geldiğine emin olmalıdır.
Bu durumda boşanma hükümleri, kadının mektubu okuduğu andan itibaren başlar.
Fakat koca eşini daha önce gıyaben (kadının yokluğunda) boşamış da bunu mektupla haber veriyorsa, boşanmanın hükümleri kocanın boşadığı andan itibaren başlar. (İbn Kudame el Muğni, X 505 vd. İbn Abidin Reddü-l muhtar IV.)
Vay anasını sayın seyirciler!

* * *

Diyanet böylesine zırva bir fetva çıkarmışsa, demek ki bu ülkede anayasa, yasalar ve özellikle de Medeni Kanun rafa kaldırılmıştır!
Sadece onlar değil, kadın haklarının, kadın erkek eşitliğinin başına da aynı şey gelmiş demektir!
Bu haber dün elime geçtiğinde, yanımda bir arkadaşım vardı. Okuyunca aramızda şu konuşma geçti:
“Sizin faksı kullanabilir miyim?”
“Bir şey mi geçeceksin?”
“Evet, iki satır yazı yazıp bizim hanıma ‘Boş ol’ diyeceğim!”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk’ün Türk’e propagandası! 01 Aralık 2023 | 215 Okunma Geçmişten günümüze banker piyasası 30 Kasım 2023 | 229 Okunma Varoş bankerlerinden yüksek sosyeteye 29 Kasım 2023 | 421 Okunma Kendim ettim kendim buldum... 28 Kasım 2023 | 571 Okunma Suudiler işi kotarmış bile!.. Kanarya ve Cimbom nerede? 25 Kasım 2023 | 238 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar