Vah bizim çocuklarımıza...

Sevgili okurlarım, Osmanlı döneminde şeyhülislam olarak görev yapan ve Milli Mücadele karşıtlığı ile tanınan Mustafa Sabri’nin adı Tokat’ta bir imam hatip okuluna verilmişti: “Tokat Mustafa Sabri Anadolu...

Sevgili okurlarım, Osmanlı döneminde şeyhülislam olarak görev yapan ve Milli Mücadele karşıtlığı ile tanınan Mustafa Sabri’nin adı Tokat’ta bir imam hatip okuluna verilmişti:
“Tokat Mustafa Sabri Anadolu İmam Hatip Lisesi.”
Demek ki koyacak başka isim bulmaları mümkün olmamış, Kurtuluş Savaşı’na karşı çıkan, Mustafa Kemal Paşa için “İdamı caizdir” fetvasını veren bu vatan haini herifi parlatmak istemişlerdi.
Halktan gelen yoğun tepkiler üzerine yine geri adım atmayı başardılar… Ve okulun adı (PKK mücadelesinde şehit düşen astsubay) “Şehit Yakup Akdağ İmam Hatip Lisesi” olarak değiştirildi. Hem de bir gün içerisinde.
Önce bir halt ediyorlar, tepki gelmezse ne âlâ!..
Gelirse hemen geri adım atıyorlar.

* * *

Şimdi burada dört adet fotoğraf görüyorsunuz. İlki, Ankara’da her yere asılan bir anaokulu ilanı…
Küçücük yavrulara hafızlık eğitimi veriliyor. Yani Kur’an ezberletiliyor ve bunun reklam posterleri asılıyor.
Adına din ticareti denilen nesne işte budur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk’ün Türk’e propagandası! 01 Aralık 2023 | 212 Okunma Geçmişten günümüze banker piyasası 30 Kasım 2023 | 226 Okunma Varoş bankerlerinden yüksek sosyeteye 29 Kasım 2023 | 420 Okunma Kendim ettim kendim buldum... 28 Kasım 2023 | 566 Okunma Suudiler işi kotarmış bile!.. Kanarya ve Cimbom nerede? 25 Kasım 2023 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar