“Yeter ki imanımıza halel gelmesin”

Karar Gazetesi Yazarı Elif Çakır'ın bugünkü (26.07.2022)''“Yeter ki imanımıza halel gelmesin”'' başlıklı yazısı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tahran dönüşünde uçağındaki gazetecilere, sönük geçen Saraçhane mitinginin ardından bir hayli iddialı konuşmuş, “Cumartesi günü Kayseri’deyim. Kayseri’de caddeler, meydanlar gereken cevabı gerekenlere verecektir” demişti.

Ama Erdoğan elinde “54 milyar liralık müjdeyle” gittiği ve üstelik AK Parti’nin kalesi şehirlerin başında gelen Kayseri’de bile miting alanını dolduramadı.

Böylece kamuoyu araştırmalarına güvenmediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan tabanıyla üçüncü kez yüzleşmiş oldu.

Evet, üçüncü yüzleşme… Zira Erdoğan bir gün önce de Eyüpsultan’daydı ve orada da beklediği ilgiyi göremedi.

Bir ay içerisinde üçte üç oldu. Kayseri mitingi de açık, net ve tartışmasız bir şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın artık çekirdek kitlesini bile kaybetmeye başladığını, tabanının yüzünü çevirdiğini gösteriyor.

Tabanı Erdoğan’a “artık hikaye anlatma, bizi bir kuru ekmeğe muhtaç hale getirdin” diyor, Erdoğan da tabanına “yeter ki imanımıza halel gelmesin” diyor....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan seçimi kaybetme pahasına seçim ekonomisi yapmadı mı? 18 Nisan 2024 | 1.227 Okunma Mevzu zaten Gazze değildi de… 16 Nisan 2024 | 528 Okunma Özgür Özel’in yeni CHP’si… 09 Nisan 2024 | 643 Okunma YSK Erdoğan’ın hoşnut olmayacağı bir karar verdi... 05 Nisan 2024 | 945 Okunma Erdoğan Anadolu’da İstanbul’a oy isterken... 03 Nisan 2024 | 1.376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar