Suriyelilere bakışımız neden değişti?

Aşağıdaki alıntılar, dün kaleme aldığım “Muhacirler ‘kaçak göçmen’ oldu” başlıklı yazıma gelen okur yorumları ile yine aynı yazıya yönelik sosyal medya paylaşımlarından...

Mesaj sahiplerinin profillerine bakıldığında görülüyor ki bunlar özellikle dindar muhafazakâr kesimin Suriyeli mültecilerle ilgili duygu ve düşüncelerini yansıtıyor:

“Bıktık artık bu Ensar-Muhacir demogojisinden yeter artık. Sağıma bakıyorum Suriyeli soluma bakıyorum Suriyeli. Sokaklar Suriyeliden geçilmiyor.”

“Gitsinler demiyorum ama iktidar da devamlı ‘Biz 4 milyon kişiye bakıyoruz’ demesin. Bir çare bulunsun. AB bize toplam 6 milyar avro veriyor bunun için.”

“Biz Suriyelilere yurt olacağız diye uğraşırken kendi geleceğimizi, gençlerimizi kaybediyoruz. Çünkü onlara harcadığımız para...”

“Erdoğan ne demişti Suriyeliler için, ‘biz onlar için 40 milyar lira harcadık’ demişti. Kendi halkı açlıktan sürünürken emekliler aç gezerken insanlar ay sonunu getiremezken Erdoğan bu asalaklar için 40 milyar lira harcamış. Gel de isyan etme.”

“İktidar böyle davranırsa tabii bunlar kendilerini ‘şehrin sahibi’ hissederler.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ey sandık sen nelere kadirsin… 15 Mart 2024 | 604 Okunma Ekrem İmamoğlu kazanırsa kimi yenmiş olacak? 13 Mart 2024 | 249 Okunma Mehmet Şimşek de sahaya indiğine göre… 06 Mart 2024 | 1.410 Okunma Bir tek çivi çakılmasa bile… 01 Mart 2024 | 1.197 Okunma 2023 Hedefleri gerçekleşmiş ama bizim yaşadığımız Türkiye’de değil…. 27 Şubat 2024 | 293 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar