Şehir tiyatrolarındaki ‘tasarruf’ elzem miydi?

Evvelsi akşam Haber Türk’te gazetecilerin sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ‘doğal olarak’ sorulan sorulardan biri şehir tiyatrolarının repertuvarından üç edebiyatçımızın oyunlarının kaldırılmasıydı.

Doğal olarak diyorum zira Sayın İmamoğlu’nun seçim kampanyasına damga vuran vaadi “herkesi kucaklamak ve kuşatmak” ve “gönülleri kırmak ve incitmek değil gönülleri almak” idi. Dolayısıyla durum ne olursa olsun üç aylık icraatlarının içerisinde böylesi bir tasarruf yer almamalıydı. Çünkü bazen şartlar bunu gerektirir. İmamoğlu, yapılan tasarrufun sadece Necip Fazıl’ı, Mustafa Kutlu’yu ve İskender Pala’yı kapsamadığını, kaldırılan oyunlar arasında “emekçiyi, sınıfsal meseleleri anlatan, sol bakışlı bir oyun” olan rahmetli Mehmet Baydur’un Yangın Yerinde Orkideler isimli oyununun da yer aldığını açıkladı.

Şimdi benim asıl dikkatimi çeken iki hususa geliyoruz. Birincisi repertuvardan kaldırılan Yangın Yerinde Orkideler oyununun “sol bakışlı bir oyun” olduğunu söylemesi üzerine gazetecilerden birisi “kendisini sağda mı solda mı tanımladığını” sorması üzerine verdiği şu cevap:

“Ne sağdayım ne soldayım. Bu kavramlar 1960’larda kaldı, ben sosyal adaleti, refahı savunan sosyal bir demokratım.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ey sandık sen nelere kadirsin… 15 Mart 2024 | 604 Okunma Ekrem İmamoğlu kazanırsa kimi yenmiş olacak? 13 Mart 2024 | 249 Okunma Mehmet Şimşek de sahaya indiğine göre… 06 Mart 2024 | 1.411 Okunma Bir tek çivi çakılmasa bile… 01 Mart 2024 | 1.197 Okunma 2023 Hedefleri gerçekleşmiş ama bizim yaşadığımız Türkiye’de değil…. 27 Şubat 2024 | 293 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar