Seçmen kandırıldığını düşünüyor mudur acaba?

Bir kaç gündür sosyal medyada Cumhur İttifakının İstanbul Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’a ait video dolaşıma sokuldu.

 Sayın Yıldırım başbakanlığı döneminde yaptığı bir konuşma şöyle diyor:

“Seçim kampanyalarında söylenenle, sorumluluk omuzlarınıza yüklenince söylemleriniz hiçbir zaman aynı olmaz. Hiçbir ülkede de aynı olmaz. Bu siyasetin gereğidir, siyasetle hakikat her zaman birbiriyle örtüşmez.” (1 Aralık 2016)

Sayın Yıldırım’a katılmamak mümkün mü? Gelişmiş ülkelerde de siyasi partilerin seçim dönemlerinde hedef kitleleri etkilemek için söylemeyecekleri söz yoktur. Siyasi partiler seçim dönemlerinde yaptıkları sosyal mühendislik ile olanı olduğu gibi değil istedikleri gibi anlaşılmasını sağlarlar. Dolayısıyla algı ile gerçek hiçbir zaman birebir olarak örtüşmez.

Nitekim politikacılar hakkındaki en güzel tespiti yapan isim “Politikacılar dünyanın her yerinde aynıdır, nehir olmayan yere köprü yapacaklarına söz verirler” diyen Nikita Khrushchev olmalı değil mi?

Evet, dünyanın her yerinde politikacılar ve seçim dönemlerinde propaganda yapan siyasi partiler aynıdır. Sorun şu ki bizim gibi kimlikler, ideolojiler üzerinden siyaset yapılan ülkelerde seçmen kitlelerinin büyük bir bölümü Yıldırım’ın söylediği bu gerçeğin farkında olmazlar. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Olsun, MHP lideri Bahçeli yeni duymuş! 24 Nisan 2024 | 1.097 Okunma Erdoğan seçimi kaybetme pahasına seçim ekonomisi yapmadı mı? 18 Nisan 2024 | 1.231 Okunma Mevzu zaten Gazze değildi de… 16 Nisan 2024 | 530 Okunma Özgür Özel’in yeni CHP’si… 09 Nisan 2024 | 645 Okunma YSK Erdoğan’ın hoşnut olmayacağı bir karar verdi... 05 Nisan 2024 | 947 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar